Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Στάση αναμονής απ’ όλους για τον Βορίδη

Η σαφέστατη διαφοροποίηση του Μάκη Βορίδη (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Ο Μάκης Βορίδης “αδειάζει” Καρατζαφέρη, Παρασκευή 29 Απριλίου)από τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη να εμπλέξει τη Νέα Δημοκρατία και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων, ενεργοποίησε και πάλι την έρπουσα – εδώ και καιρό-  φημολογία, περί
 προσχώρησης του βουλευτού του ΛΑΟΣ στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, ότι ο Μάκης Βορίδης, είναι η προσωποποίηση της ευπρέπειας στον κοινοβουλευτικό και δημόσιο διάλογο, με θέσεις και γνώσεις που βρίσκουν απήχηση σε πολλά κοινωνικά στρώματα, ανεξαρτήτως κομματικής ή πολιτικής προέλευσης.
Είναι, επίσης, αναμφισβήτητο γεγονός, ότι η πυροδότηση της απρόβλεπτης διένεξης μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του δημιούργησε τεράστιους προβληματισμούς, γεγονός που αποτυπώθηκε στον λόγο του, όταν χαρακτήρισε «αιτιολογημένη την αντίδραση του Προέδρου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», στις έμμεσες βολές του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.

Από την άλλη πλευρά, πολιτικοί παρατηρητές, εκτιμούν ότι το μέχρι προσφάτως διαφαινόμενο καλό κλίμα στις σχέσεις Καρατζαφέρη – Βορίδη, έκρυβε με βελούδινο σεντόνι, τις διαταραγμένες σχέσεις των δυο ανδρών, που έχουν αφετηρία την προ των αυτοδιοικητικών εκλογών περίοδο.
Από τη στιγμή που ο Μάκης Βορίδης, διαφοροποιήθηκε από τον πρόεδρο του κόμματός του και μάλιστα δημοσίως, φαίνεται ότι το γυαλί έχει σπάσει.
Το ερώτημα, είναι τι θα πράξουν στο μέλλον, τόσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, όσο και ο βουλευτής.
Μέχρι στιγμής, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν έχει αντιδράσει δημοσίως.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι εν θερμώ, υπήρξαν σκέψεις άμεσου «αποκεφαλισμού» του Μάκη Βορίδη.
Κάτι τέτοιο, θα πυροδοτούσε ακόμη περισσότερο την ένταση.
Αν όμως δεν το πράξει, θα είναι τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή του ήττα.
Θα χάσει κάθε ίχνος κύρους, τόσο εντός του κόμματός του, όσο και στην πολιτική κονίστρα. Δηλαδή, βρίσκεται μπροστά σε ένα γκρεμό και πίσω του έχει ένα ρέμα…
Ωστόσο, στελέχη που βρίσκονται κοντά του, αναφέρουν ότι «σταθμίζει όλες τις παραμέτρους και τις πληροφορίες που έχει κι όπως είναι απρόβλεπτος, δεν αποκλείεται να κάνει κινήσεις που θα τρίβετε τα μάτια σας…».

Από την πλευρά του Μάκη Βορίδη, τηρείται σιγή ιχθύος. «Ότι ήταν να πει το είπε», ανέφερε στο grpost.bologspot.com, άνθρωπος του περιβάλλοντός του.
Στη δε Νέα Δημοκρατία, που καλοβλέπει την περίπτωση του Μάκη Βορίδη, τόσο για επικοινωνιακούς, όσο και για καθαρά πολιτικούς λόγους, τηρείται στάση αναμονής.
Μόνο, κάποιοι βουλευτές της περιφέρειας Αττικής (όπου εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης), έδειχναν σημεία εκνευρισμού και αργά χθες το βράδυ αναζητούσαν περισσότερες πληροφορίες και εκτιμήσεις –περί του το μέλλει γενέσθαι- από δημοσιογράφους.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου