Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο Φαλκάο που …δεν έκανε στον Παναθηναϊκό!

Τον πρότεινε ο Ρότσα,
είπε «όχι» ο …Αντωνίου!

Όταν είχε ξεκινήσει η εποχή της πολυμετοχικότητας, και στον Παναθηναϊκό έλυνε και έδενε ο αλεξιπτωτιστής και παντελώς άσχετος –ως τεχνικός διευθυντής – Κώστας Αντωνίου, η διοίκηση της ΠΑΕ, είχε στείλει στην Αργεντινή τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.
Αποστολή του, η εξεύρεση ταλαντούχων νέων
ποδοσφαιριστών, με προοπτική μεταπώλησης. Ο Ρότσα, έμεινε στην Αργεντινή ένα μήνα. Είδε αμέτρητα παιχνίδια, μίλησε με γνωστούς και φίλους του, εντόπισε λαυράκια και εισηγήθηκε την απόκτησή τους. Ένας παίκτη που είδε και ξετρελάθηκε ήταν Ραμαντέλ Φαλκάο, ο άσος της Πόρτο που χθες φιλοδώρησε με τέσσερα τεμάχια την Βιγιαρεάλ, στο 5-1 του πρώτου ημιτελικού του Europa League. Τον πρότεινε αμέσως στον Παναθηναϊκό, προσθέτοντας ότι η τιμή του είναι 5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά με κατάλληλες διαπραγματεύσεις μπορεί να μειωθεί. Πρέπει, όμως, ότι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα, γιατί είχε πληρωθεί το ενδιαφέρον της Πόρτο.
Ο «παντογνώστης» Αντωνίου αρνήθηκε. Μόλις είχε δώσει 3 εκατομμύρια ευρώ για ένα…μπετατζή Βραζιλιάνο, ονόματι Ροντρίγκο Σόουζα, με τον οποίο γέλαγε το πανελλήνιο….
Λίγο καιρό μετά, ο τότε 23χρονος Φαλκάο, βαρέθηκε να περιμένει τον Παναθηναϊκό – όπως του είχε ζητήσει ο Ρότσα – και υπέγραψε με 5 εκατομμύρια ευρώ στην Πόρτο. Την εξέλιξή του, λίγο πολύ την ξέρουμε. Αυτή τη στιγμή θεωρείται από τα πλέον «καυτά» ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι πρώτος σκόρερ του Europe League με 16 γκολ, ενώ από την Πόρτο έχουν βάλει τιμή εκκίνησης για ενδεχόμενη μεταγραφή τα 15 εκατομμύρια!
Το δε «αστέρι» που κουβάλησε ο Αντωνίου, πληρώνοντας μια καραβιά ευρώ, αγνοείται η τύχη του…
Αυτά, για να δούμε πως γράφεται η ιστορία, όταν τις τύχες των ομάδων ή των κομμάτων ή των μεγάλων επιχειρήσεων, αναλαμβάνουν άνθρωποι χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια…
Ακόμη, για την ιστορία, γράφουμε ότι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, «έφαγε» μπόλικη λάσπη, αλλά είναι καταγεγραμμένες οι προτάσεις του, για νέους παίκτες, που δεν τους ήξερε κανένας και τώρα μεσουρανούν στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα: Μπάριος, Άλεξ, Νιλμάρ και Παλάσιος, είναι κάποιοι απ’ αυτούς….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου