Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Κίνηση Σαμαρά για τον γιο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Τον θέλουν στα ψηφοδέλτια,
κατέβηκε
με τον δήμαρχο Χαλανδρίου
αλλά δεν εξελέγη

Η πληροφορία διέρρευσε από τη Λεωφόρο Συγγρού και αφορά κίνηση – έκπληξη του Αντώνη Σαμαρά, που κρύβει συμβολισμούς.
Ο γιος του αείμνηστου Γρηγόρη Λαμπράκη, που δολοφονήθηκε άγρια από το βασιλικό παρακράτος, Θεόδωρος Λαμπράκης, έχει γίνει κατ’ επανάληψη «αντικείμενο» συζήτησης μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και στενών του συνεργατών, από εκείνους
 που επιθυμούν την συμπόρευση του κόμματος με την πατριωτική αριστερά.
Βεβαίως, ο Θεόδωρος Λαμπράκης, ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά, ανήκοντας στον ευρύτερο φιλελεύθερο – κεντροδεξιό χώρο, αλλά οι σύμβουλοι του Αντώνη Σαμαρά, ισχυρίζονται ότι το πιθανό τελικό του «ναι», θα ήταν πρώτης τάξεως επικοινωνιακή νίκη του Σαμαρά.

Ο Θεόδωρος Λαμπράκης, διατηρεί ούτως ή άλλως κοινωνική σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά και ήδη πήρε το βάφτισμα του πυρός σε ψηφοδέλτιο προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία, αφού ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το εκλεγέντα δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση, αλλά δεν εξελέγη.

Στο παρελθόν, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ήταν σύμβουλος του τότε υπουργού Επικρατείας Μίκη Θεοδωράκη, αλλά μη μπορώντας να επιβιώσει στον κρατικό μηχανισμό παραιτήθηκε.
Σήμερα, οικονομολόγος με σπουδές στην Αγγλία, θεωρείται από τους «απογοητευμένους» με τους πολιτικούς, κατοικεί με την οικογένειά του στο Χαλάνδρι και ουσιαστικά δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική, παρ’ ότι επί πολλά χρόνια δεχόταν προτάσεις –από όλα τα κόμματα – να εμπλακεί.
Μάλιστα, πριν αρκετά χρόνια, είχε δεχθεί προτάσεις να είναι υποψήφιος βουλευτής (στην ουσία διορισμένος βουλευτής, όπως γίνεται στο ορθόδοξο κομμουνιστικό κόμμα) από το ΚΚΕ, αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία, επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αρνήθηκε και στις δυο περιπτώσεις.

Πάντως, στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δυο απόψεις για την αξιοποίησή του.
Η πρώτη αφορά την ένταξή του – για λόγους συμβολισμού- στην Β’ Πειραιώς, εκλογική περιφέρεια που εκλεγόταν ο πατέρας του. Εκεί, όμως, θα υπάρχει η υποψηφιότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη, ενώ θα συναντήσει και τις ισχυρές παρουσίες των Τάσου Νεράντζη και Γιάννη Τραγάκη.
Η δεύτερη, αφορά την Β’ Αθηνών, η οποία είναι σαφώς πολυσυλλεκτική.
Όπως και να είναι, πάντως, η αρχική σκέψη των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, αφορά την αξιοποίησή του –αρχικά- σε κομματικές επιτροπές.

Φυσικά, αρκεί να το θελήσει ο ίδιος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου