Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

"Στηρίζω Τζίγκερ"!

Αποκαλυπτική συνέντευξη
του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Με μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο sportnet.gr, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απάντησε στις φραστικές επιθέσεις που δέχθηκε το Μεγάλο Σάββατο, από τον «Ενιαίο Φορέα της Θύρας 13», (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Αναστάσιμος “πράσινος” εμφύλιος»), ενώ μίλησε για τους
 Ανδρέα Βγενόπουλο, Νικόλα Πατέρα, στηρίζοντας τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Για τον Ανδρέα Βγενόπουλο:
«Δυστυχώς, ήμουν κι εγώ ένας απ’ όσους τυφλώθηκαν από τα ‘’ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα’’. Δεν σας κρύβω ότι, για μεγάλο διάστημα, ήμασταν σε επικοινωνία τουλάχιστον τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα με τον κ. Βγενόπουλο, σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού και το ‘’plan B’’. Ώσπου, μια ωραία πρωία, άρχισε τα ‘’δεν ξέρω, δεν θέλω, δεν μπορώ’’.
Ακόμη ηχεί στ’ αυτιά μου η φράση του: ‘’Πλέον, πρεσβεύω κάτι διαφορετικό από πέρυσι, Δημήτρη μου και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ανακατευτώ με τα του Παναθηναϊκού.
Κάνε ό,τι θες, αλλά εγώ είμαι out’’΄!
Τότε, λοιπόν, κατάλαβα, πως ό,τι ήθελε να αποκομίσει από την εμπλοκή του με τον Παναθηναϊκό, το είχε ήδη αποκομίσει…
Όσο για το αν θα συμμετάσχει ή όχι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μην είστε τόσο σίγουροι ότι δεν θα το κάνει. Έχουμε αρκετές μέρες μέχρι το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να αλλάξει και πάλι γνώμη…»
 Για τον Νικόλα Πατέρα:
«Η  “Πράσινη” τονίζει το αυτονόητο και αυταπόδεικτο: Ξοδεύτηκαν 160.000.000 ευρώ για να πάρουμε ένα νταμπλ. Δηλαδή, δύο φορές όσα έδωσε ο Μαρινάκης για να αγοράσει ολόκληρο τον Ολυμπιακό και μέρος του γηπέδου ‘’Καραϊσκάκης’’! Αυτό, εμείς το βαφτίσαμε “επιτυχία”, επειδή ο κόσμος του Παναθηναϊκού είχε μεγάλη ανάγκη από μια ένεση ηθικού, για να βελτιωθεί η ψυχολογία του. Τώρα, όμως, πού είναι αυτή η ομάδα; Πού είναι η συνέχειά της; Πού είναι οι ‘’τρεις Πιζάρο’’…" Για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη:
«Κοιτάξτε: όσες διαφορές κι αν έχουμε, όσα λάθη κι αν πιστεύω ότι έχει κάνει, είναι πάντως εδώ, η οικογένειά του εννοώ, τριάντα ολόκληρα χρόνια. Και στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Δεν την έκανε στην πρώτη αναποδιά, όπως κάποιοι άλλοι. Αν τον στηρίζω για την επόμενη μέρα; Μπορώ να κάνω κι αλλιώς; Από τη στιγμή που ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο μεγαλύτερος εν ζωή παράγοντας του Παναθηναϊκού, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν ενδιαφέρεται, θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση»
Για την "επόμενη μέρα" στον Παναθηναϊκό:
«Η οικογένεια Βαρδινογιάννη στο ποδόσφαιρο, η οικογένεια Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ. Αυτό βλέπω. Όσο για τον ερασιτέχνη, παρόλο που ο κύριος Ρισβάς έχει κάνει ένα αξιοσημείωτο έργο και πολύ μεγάλες προσπάθειες, θεωρώ ότι καλύτερη λύση είναι ο Βγενόπουλος και ο Πατέρας, καθώς τα οικονομικά μεγέθη είναι μικρότερα, θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και, συγχρόνως, θα εξιλεωθούν στα μάτια του κόσμου».
Για τα οικονομικά:
«Θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση, σε όλους αυτούς που κάθε τόσο με κατακρίνουν και ξεκινούν προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου: ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει το 56% της ΠΑΕ, δήλωσε κάποια στιγμή ότι θα λειτουργεί ως 30% και έκτοτε το κάνει και στην πράξη! Ο Βγενόπουλος μας δούλεψε όλους ψιλό γαζί και εξαφανίστηκε, ο Πατέρας δημιούργησε αυτή τη “μαύρη τρύπα” των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που ούτε ο πραγματικός Αμπράμοβιτς δεν θα κάλυπτε και αποχώρησε κι αυτός. Αλλά ανακοινώσεις βγαίνουν μόνο για μένα και επιθέσεις γίνονται στο πρόσωπό μου μόνον. Τυχαίο; Δεν νομίζω…»

- Για τις επιθέσεις που δέχεται:

«Κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, έγιναν “νεοέλληνες-νεοπαθηναϊκοί”. Αλαζονικοί, κακομαθημένοι, ανιστόρητοι και με ενδιαφέρον “μόνο για το αποτέλεσμα, όπως κι αν έρθει’’. Εγώ δεν μεγάλωσα έτσι. Σαν παναθηναϊκός έχω μάθει να χαίρομαι μόνο με τις νίκες που έρχονται έντιμα και μέσα στο γήπεδο. Ούτε με “κασέτες”, ούτε με “παράγκες”, ούτε “όπως να ‘ναι”, θέλω να κερδίζω. Το “τι θα γράψει το ταμπλό”, “τι θα γράψει η Ιστορία” δεν μπορεί, ούτε πρέπει να είναι η λογική κανενός υγιούς ανθρώπου. Δεν αγιάζει όλα τα μέσα ο κάθε σκοπός. Αυτά ήταν πράγματα τελείως ξένα στην παναθηναϊκή νοοτροπία μέχρι πριν από δύο χρόνια και, δικαίως, ήμασταν περήφανοι γι’ αυτό. Άλλωστε, αν το καλοσκεφτείτε, αυτή η νοσηρή νοοτροπία φταίει σε μεγάλο ποσοστό και για την κρίση που σήμερα ταλανίζει τον τόπο μας: να καταφέρω ΕΓΩ κάτι, όπως να ‘ναι. Όχι στο πλαίσιο νόμων, κανονισμών, ηθικών αξιών, θεσμών, αλλά όπως λάχει. Όπως με βολεύει. Κι ας πάνε στο παλιάμπελο οι νόμοι, οι ηθικές αξίες, οι κανονισμοί. Τη δουλίτσα μου να κάνω ΕΓΩ και τι με νοιάζει; Όμως πρέπει να μας νοιάζει. Δεν μας ένοιαζε ότι δίναμε ψεύτικα στατιστικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα το πληρώνουμε. Έτσι και στον αθλητισμό, άμα “δεν σε νοιάζει πώς κερδίζεις, αρκεί να κερδίζεις”, γίνεσαι “νεοέλληνας-νεοπαναθηναϊκός”. Γίνεσαι, δηλαδή, ό,τι κορόιδευες και απέρριπτες κάποτε…».
 Για τα εισιτήρια του Φάιναλ Φορ...
«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η ΚΑΕ έδωσε στους οργανωμένους πάνω από εξακόσια εισιτήρια. Τώρα, πώς τα χωρίζουν και πώς τα μοιράζουν μεταξύ τους είναι δική τους δουλειά…»
Για τις κατηγορίες πως η οικογένεια του συνετέλεσε να αποχωρήσει ο κ. Σταθοκωστόπουλος από τον Ερασιτέχνη...
«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι γνωστό σε όλους, ότι ο κύριος Σταθοκωστόπουλος έφυγε για οικογενειακούς λόγους, που έχουν να κάνουν με τα χρήματα που δαπανούσε στο τμήμα του βόλεϊ. Μακάρι να ξαναέδειχνε διάθεση να δαπανήσει και πάλι χρήματα για τον Παναθηναϊκό».
 Για το πρωτοσέλιδο με τίτλο... «Πετάξτε τις φανέλες»...
«Η ευθύνη για τους ανθρώπους που επέλεξαν αυτόν τον τίτλο, βαραίνει την ιδιοκτησία της εφημερίδας, δηλαδή εμένα. Και την ανέλαβα αυτή την ευθύνη. Ελπίζω να μην ξαναγίνει. Όσο για τον Ομπράντοβιτς, ότι δήθεν ήταν τόσο εκνευρισμένος που σκεφτόταν να φύγει από την ομάδα εξαιτίας του πρωτοσέλιδου, ήταν ένα “ράδιο αρβύλα” που κυκλοφόρησε εκείνη την ημέρα, από τη Νίκη Μπάκουλη συγκεκριμένα, στον Sport-Fm κι από το πρωί ανησύχησε ο κόσμος. Δεν ίσχυε στο παραμικρό. Στο κάτω κάτω γιατί δεν ρωτάτε τον ίδιο τον Ομπράντοβιτς να σας πει εκείνος ποια είναι η σχέση μου μαζί του;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου