Σάββατο 23 Απριλίου 2011

«Πράσινη» διαρχία υπό προϋποθέσεις…

Τζίγκερ και Παύλος
συζητάνε για λύση από κοινού,
αλλά περιμένουν
να δουν και τη στάση του κόσμου

Τα δεδομένα διοικητικά αδιέξοδα, αλλά και το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ, απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα τους δυο ισχυρούς άνδρες του Παναθηναϊκού, Γιάννη Βαρδινογιάννη και Παύλο Γιαννακόπουλο.
Οι εποχές που η οικογένεια Γιαννακόπουλου «έβγαζε σπυριά»
 στο άκουσμα και μόνο του ονόματος "Βαρδινογιάννης", φαίνεται ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι προσεγγίσεις που έχουν ξεκινήσει, από την αρχή της εποχής της πολυμετοχικότητας, φαίνεται ότι έχουν φέρει πολύ κοντά τους δυο άνδρες.
Πολύ περισσότερο, αφού και οι δυο, θεωρούν ότι έχουν δικαιωθεί από τη στάση των υπολοίπων μετόχων της ΠΑΕ, κυρίως δε, του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Νικόλα Πατέρα.
Συμφώνως, λοιπόν, με πληροφορίες αλλά και με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Παύλος Γιαννακόπουλος, είναι πιθανόν να «ενώσουν» τις δυνάμεις τους και να συμπορευθούν στην ΠΑΕ.
Συμφώνως με ανθρώπους που γνωρίζουν τις προθέσεις των δυο ανδρών, γι’ αυτή τη συνεργασία, θέτουν από κοινού, μερικές προϋποθέσεις, οι οποίες όμως δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν.

Οι προϋποθέσεις, που ακούγεται, θέτουν αφορούν:
1.      Την αποδοχή από τους οπαδούς της ομάδας της άποψης ότι πρέπει να «κτιστεί» μια ομάδα από την αρχή, δεδομένου ότι η τωρινή έχει δυσανάλογο κόστος ως προς την προσφορά της. Οι δυο άνδρες συμφωνούν ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να «βαδίσει» με ένα σχέδιο, το οποίο θα έχει λίγες απώλειες εμψύχου υλικού και προσθήκες απαραίτητες για την καλύτερη δυνατή ανταγωνιστικότητα και πάνω απ' όλα τη βιωσιμότητα και τις βάσεις για διάρκεια.
2.      Η συμπαράσταση όσων είναι πέριξ της ομάδας, πρέπει να είναι ειλικρινής. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένος, τόσο από τις αντιδράσεις πολλών οπαδών στην προ της πολυμετοχικότητας εποχή (κυρίως από τα εμετικά συνθήματα εναντίον της οικογένειάς του και της μητέρας του), ενώ και το προηγούμενο καλοκαίρι, άκουσε ουκ ολίγα, παρ’ ότι δεν πωλήθηκε παίκτης και δεν «πείραξε» το παραμικρό από την περυσινή ομάδα.
3.      Τη στάση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας στα πλει οφ, με δεδομένο ότι έχουν πληροφορίες πως «κάτι ετοιμάζεται».
Όπως αναφέραμε προηγουμένως και στις τρεις προϋποθέσεις που θέτουν στις συζητήσεις τους οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Παύλος Γιαννακόπουλος, υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, που μπορεί να αποτρέψουν το εγχείρημα διαρχίας.
1.      Οι οπαδοί της ομάδας και δη οι οργανωμένοι, δύσκολα θα αποδεχθούν την «αναίμακτη» φυγή πρωτοκλασάτων στελεχών της ομάδας. Κι αν η περίπτωση του Σισέ θεωρείται η απόλυτη «κόκκινη γραμμή», περιπτώσεις όπως της πιθανής πώλησης του Λέτο ή του Χριστοδουλόπουλου ή του Νίνη, δύσκολα θα γίνουν αποδεκτές.
2.      Μπορεί οι δυο άνδρες αμέσως ή εμμέσως να ελέγχουν μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ και του οπαδικού «παναθηναϊκού τύπου», αλλά δεν έχουν ιδιαιτέρως καλή σχέση με τους μεγάλους πυρήνες των οργανωμένων οπαδών. Ο μεν Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει επί χρόνια αντιπαλότητα, ο δε Παύλος Γιαννακόπουλος – που επί πολλά χρόνια ήταν ο «μέντοράς» τους, υφίσταται πλέον σκληρή κριτική, τόσο για «τη στάση της οικογενείας του στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό», όσο και για τις δραστηριότητες του γιου του Δημήτρη, ο οποίος είναι σε «ανοιχτή και σκληρή» διένεξη με τον «Ενιαίο Φορέα της Θύρας 13» (βλέπε προηγούμενη ανάρτηση).
Τι μέλλει γενέσθαι; Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα. Πάντως, όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι τόσο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, όσο κι ο Παύλος Γιαννακόπουλος, θα εκτιμήσουν τις καταστάσεις αμέσως μετά τα πλέι οφ…Προς το παρόν, κουβέντα να γίνεται…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου