Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σε αναζήτηση ημερομηνίας για το «Ζάππειο ΙΙ»

Ποιες ημερομηνίες
συζητιούνται στη Συγγρού

Μετά από την τετραήμερη γιορτινή ραστώνη, αναμένεται σήμερα να ξεκινήσουν να δουλεύουν πυρετωδώς οι μηχανές στη Λεωφόρο Συγγρού.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει προγραμματισμένες
 συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες, με αντικείμενο το «Ζάππειο ΙΙ», προκειμένου να έχει σαφή εικόνα των προτάσεων που ετοιμάζονται πυρετωδώς από τη Νέα Δημοκρατία.
Στόχος, είναι το «Ζάππειο ΙΙ», να αποτελέσει την επανεκκίνηση του κόμματος και η πολιτική κεφαλαιοποίηση των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας στη κοινωνία.
Επιπλέον, θα επιχειρηθεί να δοθεί καίριο πλήγμα στη κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ, μέσω του ουσιώδους και –κυρίως – εφαρμόσιμου πλαισίου προτάσεων για την Οικονομία.
Οι προβληματισμοί που υπάρχουν στη Λεωφόρο Συγγρού, αφορούν την εξεύρεση του πολιτικά αποδοτικότερου χρονικού σημείου των προτάσεων του «Ζαππείου ΙΙ».
Οι τάσεις που υπάρχουν για τον χρόνο παρουσίασης των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι δυο:
Η πρώτη τάση, ισχυρίζεται ότι το «Ζάππειο ΙΙ» πρέπει να ανακοινωθεί μετά τις 15 Μαΐου, όταν θα γίνει η παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την πλευρά του ΠαΣοΚ, για να καταδειχθεί η διαφορά.
Η δεύτερη τάση, ισχυρίζεται ότι πρέπει να γίνει πριν την αντίστοιχη του ΠαΣοΚ, ούτως ώστε να καταγραφεί δημοσίως και οποιαδήποτε  κατοπινή αντιγραφή από την κυβέρνηση, να αποτελεί απλώς κακέκτυπο. Σε κάθε περίπτωση, από μία τέτοια εξέλιξη, η ΝΔ μόνο όφελος μπορεί να έχει.

Για την ώρα πάντως, το Οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, έχει εντολή να είναι τα πάντα έτοιμα μέχρι τις 9 Μαΐου, ημερομηνία που είναι και η πλέον πιθανή για την παρουσίαση του «Ζαππείου ΙΙ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου