Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Να το βγάλουν …Μεχμέτ και Αχμέτ….

Ο Δήμος Αθηναίων
θέλει να μετονομάσει
το θέατρο
«Κωνσταντάρα – Γκιωνάκη»!


Σοβαρότατο ατόπημα, που στοχεύει τον σύγχρονο λαϊκό μας πολιτισμό, θεωρείται η πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να μετονομάσει το δημοτικό θέατρο Κολωνού από «Κωνσταντάρας – Γκιωνάκης» και να
 αφαιρέσει τα ονόματά τους από τη μαρκίζα.
Υπενθυμίζουμε, ότι το δημοτικό θέατρο Κολωνού έλαβε τα ονόματα των κορυφαίων κωμικών, μετά από πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη, από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Η πρόταση - ατόπημα, άγνωστο για ποιους λόγους, έγινε από την τέταρτη δημοτική κοινότητα προς το δημοτικό συμβούλιο και ήδη προκαλεί έντονες αντιδράσεις.
Οι δυο ηθοποιοί του κινηματογράφου και του θεάτρου αποτέλεσαν κορυφαία κεφάλαια του σύγχρονου λαϊκού μας πολιτισμού και οι ταινίες τους αποτελούν, ακόμη και σήμερα, πεδίο έλξης μικρών και μεγάλων.
Προκαλεί δε, έντονα ερωτηματικά η απόφαση – πρόταση της τέταρτης δημοτικής κοινότητας του Δήμου.
Ίσως…. να θέλουν να δώσουν στο θέατρο μουσουλμανικά ονόματα, δεδομένης και της ευαισθησίας του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, σε κάθε τι μουσουλμανικό (βλέπε και ανάρτηση «Ο Καμίνης κόβει το Χριστός Ανέστη – Τετάρτη 20 Απριλίου).
Βεβαίως, για να ισχύσει πρέπει να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, αλλά, όπως και να το κάνουμε εκεί την πλειοψηφία έχουν οι …ομοτράπεζοι και …ομοϊδεάτες των «συντρόφων» της τέταρτης δημοτικής κοινότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου