Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Ο Αλογοσκούφης φταίει, όχι ο Καραμανλής»

Αναδίπλωση με ερωτηματικά
του Γιάννη Μιχελάκη
για την απογραφή,
θέμα που επισκιάζει
τις άλλες δραστηριότητες της Ν.Δ.


Τη θέση της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ, ότι «η απογραφή», στην οποία
 είχε προχωρήσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, «ιστορικά έχει αποδειχτεί λάθος» επανέλαβε πριν από λίγο ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα και κυρίως για το αν η συζήτηση περί απογραφής και εν γένει για το παρελθόν ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα, το οποίο θέλει να περάσει η ΝΔ ενόψει και του «Ζαππείου ΙΙ», ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε: «Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα», ενώ επεσήμανε ότι «το κόμμα του έχει κάνει γενναία αυτοκριτική και ο κόσμος περιμένει από τη ΝΔ λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Πάντως, διαχώρισε τον Κώστα Καραμανλή από την υπόθεση της απογραφής, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη».
Δεν αναφέρθηκε, όμως, στο πως είναι δυνατόν να φταίει ένας υπουργός για μια απόφαση που ήταν κεντρική πολιτική επιλογή και προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας…
Ούτε πιθανόν, να σκέφτηκε ότι αυτή η απάντηση είναι πλήρως απαξιωτική για τον Κώστα Καραμανλή, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να μη φταίει ο ίδιος για την κυβερνητική πολιτική…αλλά …ένας υπουργός του, λες κι ήταν απλός παρατηρητής των τεκταινομένων.
Ασφαλώς … «άγαρμπη» επιχείρηση αναδίλωσης.
Ούτε θέλησε να σχολιάσει τη χρονική στιγμή που επέλεξε να αναφέρει το θέμα, σε μια στιγμή που η κυβέρνηση έχει τεράστια προβλήματα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ σπαράσσεται με διαφωνίες και έριδες.
«
Κάνουμε γενναία αυτοκριτική, τα αφήνουμε όμως πίσω γιατί υπάρχει λύση, υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγούμε από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τις απόψεις εκείνων που υποστηρίζουν ότι η σημερινή Νέα Δημοκρατία, υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων, έχει αποφασίσει να χαράξει νέο δρόμο πολιτικής και απαξίωσης όλου του παρελθόντος της.

Σχετικά με τις προτάσεις που θα καταθέσει η ΝΔ σημείωσε ότι  «όποιος θέλει μπορεί να τις αξιοποιήσει.Θα τις κρίνει όμως ο λαός, εμείς έχουμε καταθέσει και άλλες προτάσεις, αλλά η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καμία από αυτές, πλην της υπόθεσης των 50 δισ. ευρώ, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω των δηλώσεων της... "πυτζάμας" και των όσων είχε πει τότε η τρόικα. Εμείς όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο για τα 50 δισ. ήταν για να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο. Αυτοί το παρουσίασαν για να το υπηρετήσουν το Μνημόνιο. Εμείς μιλούσαμε για αξιοποίηση, ενώ αυτοί θέλουν να ξεπουλήσουν τα ασημικά», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου