Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Στο «κάδρο» των εκσυγχρονιστών ο Γιώργος

Από το Μαξίμου
 χρεώνουν ακόμη και δόλο
 στον Σημίτη
 για τα περί αναδιάρθρωσης!

Ουσιαστικά χωρίς επίσημη κυβερνητική αντίδραση έχουν μείνει οι δηλώσεις του Κώστα Σημίτη, περί «αναγκαιότητας αναδιάρθρωσης του χρέους», εκτός από τις οργισμένες δηλώσεις
του υφυπουργού Μεταφορών Σπύρου Βούγια (αναφέρουμε σχετικά στην προηγούμενη ανάρτηση).
Αυτό, όμως, δεν αρκεί, εκτός αν στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ένας υφυπουργός και οι δηλώσεις του, μπορούν να σταθούν αντιστάθμισμα απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό.

Καλά ενημερωμένες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι υπάρχει έντονος εκνευρισμός στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, αφού ισχυρίζονται ότι ο χρόνος που επέλεξε ο Κώστας Σημίτης για να εκφράσει τις απόψεις του δεν είναι τυχαίος αλλά βασίζεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο.
Γεγονός,  που επιβεβαιώνεται και από τη συνάντηση - συζήτηση που είχε προσφάτως ο Κώστας Σημίτης, με τον Τζορτζ Σόρος, η οποία δεν ανακοινώθηκε, με αντικείμενο την ελληνική οικονομία.

Ταυτοχρόνως, η βουλευτής Σούλα Μερεντίτη, η οποία ανήκει στην πάλαι ποτέ  εκσυγχρονιστική ομάδα και την προηγούμενη εβδομάδα, ανέβασε τους τόνους εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε με συνέντευξή της, ότι ο Κώστας Σημίτης σε συνάντησή που είχαν, εξέφρασε τις ίδιες ακριβώς θέσεις.
Η βουλευτής του ΠαΣοΚ, άφησε να εννοηθεί ότι συμφωνεί με τον Κώστα Σημίτη.

Εκτός αυτών, ο εκνευρισμός του Μεγάρου Μαξίμου κατά του Κώστα Σημίτη διαφαίνεται από τις διαρροές που γίνονται.
Συμφώνως με αυτές, χρεώνεται δόλος στον πρώην πρωθυπουργό, επειδή γνώριζε,
πριν δώσει τη συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στο παρασκήνιο να επιτύχει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, με ανταλλαγή ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας και μείωση του επιτοκίου, αφήνοντας να εννοηθεί πως παρενέβη επίτηδες δημοσίως, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα στον πρωθυπουργό, ακριβώς την ώρα που στρέφεται εναντίον του μεγάλη μερίδα των πολιτών εξαιτίας του σκληρού πακέτου μέτρων που εξήγγειλε.

Επιπλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμούν ότι η εκσυγχρονιστική ομάδα του ΠαΣοΚ, έχουν αρχίσει να εκφράζουν δημοσίως τις διαφωνίες της προς την κυβέρνηση, έχοντας στόχο τη δημιουργία εξελίξεων με τον Γιώργο Παπανδρέου στο «κάδρο».
Εκτιμούν, ότι υπάρχει σχέδιο επαναφοράς του «συστήματος Σημίτη», το οποίο εκφράζεται από βουλευτές προσκείμενους σε εκείνον, που καταλογίζουν στον νυν πρωθυπουργό ευθύνες για την πορεία της Οικονομίας.
Μάλιστα, δεν περνά απαρατήρητη η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος λίγη ώρα μετά τις πρωθυπουργικές θέσεις για τα νέα μέτρα στο υπουργικό συμβούλιο, κατέθεσε δική του πλατφόρμα εννέα σημείων. Κάνοντας σαφές ότι συμβαδίζει μεν με τον κ. Παπανδρέου, αναδεικνύοντας δε μία διαφορετική οδό απόψεων και θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου