Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Για να δούμε τι θ’ ακούσουμε απ’ τον Άκη…

Ξεκίνησε η συνεδρίαση
στη Βουλή για τα υποβρύχια.
Τι θα ισχυριστεί
ο παραλίγο πρωθυπουργός!

Ο έμπιστος του Ανδρέου Παπανδρέου, ο παρά λίγες ψήφους πρόεδρος του ΠαΣοΚ και
 πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο πανίσχυρος, την εξαετία 1996-2002- υπουργός Άμυνας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα μπροστά στους πρώην συναδέλφους του στη Βουλή, φερόμενος να εμπλέκεται στο τεράστιο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές γι’ αυτόν κλίμα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα «παίξει» σήμερα ένα από τα τελευταία του χαρτιά, για την αξιοπρέπειά του και την αντιστροφή της πολιτικής του απαξίωσης.
Κι όλα αυτά, εν μέσω ιδιαιτέρως επιβαρυντικών δημοσιευμάτων του ελληνικού και ξένου Τύπου που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, αλλά και της χλιδής με την οποία περιβάλλει την προσωπική του ζωή, το άλλοτε πάμπτωχο παιδαρέλι του ΠΑΚ στη Γερμανία.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που ισχυρίζονται ότι θεωρείται δεδομένη η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, ακόμη και η καταδίκη του.
Όμως, όπως κύκλοι του περιβάλλοντός του διαρρέουν προς πάσα κατεύθυνση, έχει τα δικά του επιχειρήματα.
Τι θα πει στην σημερινή κατάθεσή του στη Βουλή;
Κύκλοι και…τετράγωνα του Άκη Τσοχατζόπουλου ισχυρίζονται ότι θα κινηθεί προς πολλές κατευθύνσεις.

1. Κατ’ αρχάς θα ισχυριστεί ότι η εισαγγελία του Αρειού Πάγου αναφέρει ρητά προς τη Βουλή, να εξεταστούν τυχόν πολιτικές ευθύνες του Άκ. Τσοχατζόπουλου αλλά και των μελών του ΚΥΣΕΑ για την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης που ακολουθήθηκε στην προμήθεια των υποβρυχίων.
 Η ανακρίτρια έχει τον λόγο της που το λέει.
Διότι μια τόσο σοβαρή απόφαση για ένα τόσο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν λαμβάνεται μόνο από έναν υπουργό.
Είχαν προηγηθεί αποφάσεις του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.
Του Συμβουλίου Άμυνας.
Του ΚΥΣΕΑ.
Του ίδιου του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

2. Θα ισχυριστεί, επιπλέον, ότι η υπόθεση των υποβρυχίων συνεχίστηκε και κορυφώθηκε το 2002, επί πρωθυπουργίας Σημίτη αλλά με υπουργό Άμυνας τον Γιάννο Παπαντωνίου. Όταν και υπογράφτηκε η 2η Σύμβαση του εκσυγχρονισμού των παλιότερων υποβρυχίων, κοστίζοντας λίγο – πολύ όσο τα καινούργια.


3. Τέλος, θα ισχυριστεί ότι το πόρισμα της Εισαγγελίας Αθηνών προτείνει στη Βουλή να διερευνηθούν τυχόν πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο που έγινε η προμήθεια. Δηλαδή την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.
Όμως, κατά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, το 95% των αμυντικών αγορών της κυβέρνησης Σημίτη και το 100% των αγορών της κυβέρνησης Καραμανλή έγιναν με απευθείας ανάθεση.

Η ομιλία του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναμένεται να ξεκινήσει αργά το απόγευμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου