Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Επιτέλους απολύσεις ανεπαρκών λειτουργών

Ο Ανδρέας Λοβέρδος
απέλυσε την διοικητή και τον αναπληρωτή της
από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε σήμερα σημαίνουσας πολιτικής σημασίας κίνηση, όμοια της οποίας δεν είχε κάνει κανένας προκάτοχός του, αλλά και υπουργός γενικότερα.
Απέλυσε τη διοικητή
του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» και τον αναπληρωτή της, μετά την κατάθεση του πορίσματος της ΕΔΕ που διενήργησαν όργανα του υπουργείου Υγείας, σχετικά με το ζήτημα της διακοπής εφημεριών με τη… δικαιολογία της ανεπάρκειας κλινών και υλικών.
Όπως απεδείχθη, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα υλικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ μεγάλος αριθμός κρεβατιών ήταν ελεύθερα, αλλά …είχαν κρατηθεί από γιατρούς του νοσοκομείου για «δικούς» τους ασθενείς.

«Για μας το θέμα δεν έληξε εδώ», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για τους συντάκτες του πορίσματος, διότι δεν προχώρησαν στην απόδοση ευθυνών και σε γιατρούς που είχαν κρατημένα κρεβάτια για…δικούς τους γιατρούς.
Γι' αυτό και ο υπουργός διέταξε τη διενέργεια δεύτερης ΕΔΕ, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες γιατρών, υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Πολύζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου