Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ξύπνησε η αστυνομία μετά από ένα χρόνο ή θάχουμε κι άλλο φιάσκο;



Σε προσαγωγές τριών ατόμων προχώρησε πριν από λίγο η Αστυνομία, μετά τις έρευνες για την υπόθεση εμπρησμού στο υποκατάστημα της  «Marfin», στις 5 Μαΐου 2010, που στοίχισε τη ζωή τριών ανθρώπων.
Οι έρευνες κράτησαν ακριβώς έναν χρόνο και
 συμφώνως με διαρρεόμενα από την Ασφάλεια, οι κατηγορίες για τους τρεις προσαχθέντες είναι «δεμένες».
Όμως, επειδή στο παρελθόν, πολλές φορές η Αστυνομία αναφέρεται σε «δεμένες» υποθέσεις, που φτάνουν στα δικαστήρια κι οι…υποτιθέμενοι δράστες αθωώνονται, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.
Το περίεργο είναι, ότι οι έρευνες της Αστυνομίας, έφθασαν σε αποτέλεσμα (συμφώνως με όσα ισχυρίζονται οι αστυνομικοί), ενώ έψαχναν στα τυφλά…
Αντιθέτως, στην περίπτωση των δραστών ή του δράστη της επίθεσης στον βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη, δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν πουθενά, παρότι έχουν φωτογραφίες με πρόσωπα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πάντως, για την υπόθεση της Marfin, η αστυνομία  πραγματοποίησε έφοδο σε τρεις οικίες, σε Κυψέλη και Εξάρχεια, απ’ όπου προσήγαγε τους τρεις υπόπτους για την τραγική υπόθεση.
Ένας εξ’ αυτών φέρεται να εμπλέκεται για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (απέναντι από την τράπεζα) και οι άλλοι δύο φέρονται να συμμετείχαν στον εμπρησμό της τράπεζας.
Πρόκειται για έναν 36χρονο, 21χρονο και 32χρονο.
Στο παρελθόν, ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί για οπλοκατοχή, έπειτα από την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα σε διμοιρία των ΜΑΤ, επί της οδού Μπουμπουλίνας, στα Εξάρχεια (Ιανουάριος του 2009).
Εκείνη τη χρονική περίοδο, στο πλαίσιο των ερευνών που είχαν γίνει σε οικία στα Εξάρχεια, είχε βρεθεί ένα όπλο και ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί για οπλοκατοχή.
Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται ακόμη δύο άτομα.

Προσαγωγές για τον εμπρησμό
της Marfin
και τη δολοφονία
των τριών ανθρώπων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου