Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εισαγγελέας στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Με την εντολή να εντοπιστούν τυχόν αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι για τη διάπραξή τους, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, προχώρησε σε προανακριτική εξέταση, για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ.
Την υπόθεση αναλαμβάνουν να διερευνήσουν οι εισαγγελείς του οικονομικού
 τμήματος, με αφορμή το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, στο οποίο κρίνονται παράνομες όλες οι ενισχύσεις που κατέβαλε η ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 (μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ) έφθασαν στα 31,2 εκατ. ευρώ (βλέπε σχετικές αναρτήσεις Τετάρτη 20 Απριλίου, Πέμπτη 21 Απριλίου).
Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, τόσο από τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα όσο, κυρίως, από το κύρος και την ευθυκρισία που διακρίνουν τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Πολύ περισσότερο, αφού ο νόμος απαγορεύει την χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις εταρείες.
Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν και απαιτείται πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, πέραν από τις κομματικές συμπληγάδες του βαθέως ΠαΣοΚ.
Κι αν θεωρείται βέβαιο, ότι η Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να καμφθεί από τις απειλές περί …αίματος που εκτοξεύουν τα πρωτοπαλίκαρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η κοινωνία δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι το ΠαΣοΚ, αλλά και μερίδα της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα δώσουν τη…στήριξή τους στο περιβόητο συνδικάτο.

Πάντως, ο Φωτόπουλος, την ώρα που οι αποκαλύψεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας (εκδρομές πολυμελών ομάδων στη Μόσχα και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, μονοήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο με τιμολόγιο 7.000 ευρώ, δώρα σε άγνωστους παραλήπτες, καύσιμα κλπ), ισχυρίζεται ότι υπάρχει … «στοχευμένη επίθεση εναντίον της ΓΕΝΟΠ, επειδή αντιδρούν στο μνημόνιο».
Απίστευτη «λογική» του παραλόγου.
Την οποία παρακολουθούν απαθείς τόσο ο γραμματέας του ΠαΣοΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, όσο κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός…
Ίσως επειδή, όπως είπε προσφάτως ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η ιστορία με τη ΓΕΝΟΠ είναι «σύγκρουση του ΠαΣοΚ με τα σπλάχνα του…».
Πάντως, η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, έδωσε εντολή να σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μέχρι διευθέτησης του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου