Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Οι αλήθειες της ιστορίας και οι ανώριμοι φανατικοί!

Το πόνημα της ταπεινότητάς μας, που δημοσιεύεται, δεξιά επάνω, σε τούτη τη διαδικτυακή γωνιά, με τίτλο «Οι πραγματικές αλήθειες για το 1821», έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και email, κυρίως απαξιωτικά και προσβλητικά.
Τα περισσότερα, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, είναι από αποστολείς οι οποίοι αδυνατούν να αποχωριστούν την κουκούλα της ανωνυμίας τους.
Ας είναι!
Τους υπενθυμίζουμε
 ότι το grpost.blogspot.com, είναι ένα από τα ελάχιστα του διαδικτύου, των οποίων τα στοιχεία του διαχειριστή είναι γνωστά και δημοσιεύονται σε κάθε ανάρτηση. Τους υπενθυμίζουμε ότι οι αναγνώστες μας γνωρίζουν και το ονοματεπώνυμό μας και τη φωτογραφία μας. Τους υπενθυμίζουμε ότι για όσα γράφουμε, αναλαμβάνουμε τίμια, ξεκάθαρα και σταράτα την ευθύνη.

Μας «κατηγορούν» ακόμη και για συμπόρευση με τον Skai, παραβλέποντας, ότι το δικό μας πόνημα έχει δημοσιευθεί πολύ πριν την προβολή της σειράς από τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό.
Αν σε πολλά σημεία συμπίπτουμε με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνο Βερέμη και τους συνεργάτες του, αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, αλλά και απόδειξη ότι τα γραφόμενά μας, αποκτούν μεγαλύτερη εγκυρότητα.
Αν φανατικοί του λανθάνοντος «εθνικισμού», πατριδοκάπηλοι και ανώνυμοι κουκουλοφόροι έχουν διαφορετική γνώμη, δικό τους πρόβλημα.
Ουδείς τους έβαλε με το ζόρι να τα διαβάσουν.

Δυστυχώς, η μεγάλη μερίδα των νεοελλήνων, έχει περιορίσει τις ιστορικές της γνώσεις στα σχολικά βιβλία και στις αναφορές της Εκκλησίας, αδιαφορώντας για τις μεγάλες ιστορικές αλήθειες από τα έργα του Μακρυγιάννη, του Φωτάκου, του Κασομούλη, του Τερτσέτη, του Παλιών Πατρών Γερμανού, του Σπυρίδωνα Τρικούπη, του Γενναίου Κολοκοτρώνη και τόσων άλλων.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι νεοέλληνες, δεν έχουν διαβάσει μια σελίδα από τα γραφόμενα τόσων και τόσων φιλελλήνων περιηγητών της εποχής.
Αν το είχαν πράξει, δεν θα έγραφαν ελαφρώς υποτιμητικά σχόλια του τύπου «και εσύ που τα ξέρεις, ήσουν εκεί;» ή δεν θα προσέφευγαν σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον μας.

Αν το είχαν πράξει δεν θα έγραφαν ύμνους για το «Κρυφό Σχολειό», όταν αποδεδειγμένα και ιστορικά δεν υπήρξε ποτέ, αφού οι κατακτητές ουδέποτε απαγόρευσαν τα σχολεία στους Έλληνες.
Άλλωστε, πως είναι δυνατόν να καταδιώκεται η ελληνική γραφή και ανάγνωση και ταυτοχρόνως να έχει γεμίσει η Ελλάδα σχολαρχεία, σχολεία και μεγάλες Σχολές, με πρώτη τη Μεγάλη του Γένους Σχολή;
Αν το είχαν πράξει θα διαπίστωναν ότι πολλοί από εκείνους θεωρούμε μεγάλους ήρωες και οι φωτογραφίες τους είναι αναρτημένες στις σχολικές αίθουσες, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από αισχρά, ελεεινά και ποταπά υποκείμενα.
Αν το είχαν πράξει, θα διαπίστωναν σε πόσο λάθος δρόμους μας οδήγησε η φαυλοκρατική συμπόρευση Κράτους και Εκκλησίας.

Σε όσους διαμαρτύρονται, ή υβρίζουν ή σχολιάζουν περιφρονητικά τα γραφόμενά μας, δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο από το ότι όσα γράφουμε τα τεκμηριώνουμε με πηγές που το κύρος τους δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Είναι πολύ εύκολο, αν κοπιάσουν λίγο, να βρουν τις αντίστοιχες πηγές.
Άλλωστε τις καταγράφουμε αναλυτικά.
Αν, λοιπόν, τις βρουν και τις διαβάσουν, ίσως να ωριμάσουν περισσότερο και ίσως συντομότερα.
Αν επιθυμούν να παραμείνουν στα σκοτάδια της ιστορίας των σχολικών χρόνων, δικαίωμά τους.
Όπως δικαίωμά τους είναι να αγνοούν τις θέσεις και τις απόψεις μας ή να κρύβονται πίσω από τους κουκούλες τους.
Δεν είναι, όμως, δικαίωμά τους, να μας αρνούνται γνώμη, άποψη και θέση.
Αυτό, ακόμη και τα σχολικά εγχειρίδια συμφωνούν ότι αποκαλείται φασισμός.  

2 σχόλια:

  1. k' emis frontistiria ta legame omos den emiazan m' idietera san k' tis pic 'kei pio pano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το "Κρυφό Σχολειό" ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις λιγάκι:

    http://www.youtube.com/watch?v=tV05BClVfoY

    ΑπάντησηΔιαγραφή