Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ακτινογραφία των «πράσινων» Θεών…

Από την «πράσινη» δωδεκάδα που παρατάχθηκε στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, απέναντι στη Σιένα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν χρησιμοποίησε τους Τέπιτς, Καϊμακόγλου και Μάριτς.
Να δούμε, αναλυτικά την στατιστική – και όχι μόνο – των παικτών του Παναθηναϊκού που νίκησαν τη Σιένα:
Δημήτρης Διαμαντίδης: Η πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, ήταν φανερό ότι  τον επηρέασε. Δεν τον επηρέασε, όμως, ούτε η
 προσαρμοσμένη επάνω του άμυνα της Σιένα, ούτε το σκληρό και πολλές φορές βρόμικο παιχνίδι των παικτών της Σιένα. Πέτυχε 8 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ είχε και 9 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα (σκεφτείτε να ήταν και καλά). Όταν η Σιένα επιχείρησε να του κόψει την ικανότητα στο pick-n-roll  έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: έβρισε με άνεση τον αμαρκάριστο παίκτη.
Νικ Καλάθης: Ο MVP του παιχνιδιού. Τα στατιστικά και η παρουσία του ήταν εκπληκτικά.  17 πόντοι, 6 ριμπάουντ (τα περισσότερα αμυντικά σε όλη την ομάδα), 2 κλεψίματα, 2 ασίστ και 3 λάθη. Εκπληκτική η παρουσία του και στην άμυνα, όπου κυρίως κυνηγούσε τον Καουκένας στο σύστημα «τέσσερις ζώνη - ένας μαν του μαν» που έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο.
Αντώνης Φώτσης: Ήταν διαρκής απειλή από την περιφέρεια, με 2 τρίποντα, ενώ συνολικά πέτυχε 14 πόντους. είχε ακόμη 3 ριμπάουντ. Λόγω των προσόντων του, νίκησε κατά κράτος τα τεσσάρια των Ιταλών, κυρίως στις αλλαγές στα screen στη μπάλα.
Ίαν Βουγιούκας: Υπερπολύτιμος. Σημείωσε 6 πόντους, αλλά πήρε 6 φάουλ και έφθειρε τους ψηλούς αντιπάλους του. Ο Ομπράντοβιτς, όσο τον χρησιμοποίησε (17 λεπτά) έδωσε εντολή να «παίρνει» μπάλα και ο παίκτης τον δικαίωσε πλήρως.
Στράτος Περπέρογλου: Γενικά ήταν άστοχος με 2/9 σουτ και συνολικά 5 πόντους. Έπαιξε, όμως, κάποιες πολύ καλές άμυνες, ενώ στατιστικά είχε 2 ριμπάουντ,1 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο.
Μάικ Μπατίστ: Στην αρχή του παιχνιδιού ήταν εκτός χρόνου και τόπου. Με την πάροδο του χρόνου όμως, σημείωσε καθοριστικά καλάθια, ειδικά στην τελευταία περίοδο. Τέλειωσε με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 λάθος. Ήταν και πάλι ο ακρογωνιαίος λίθος για το pick-n-roll του Παναθηναϊκού, με τα γρήγορα κοψίματα του και το "κλείδωμα" της άμυνας μες στη ρακέτα.
Ρομέιν Σάτο: Υστέρησε στον επιθετικό τομέα, με 1/5 δίποντα και 1/3 τρίποντα, αλλά είχε 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
Ντρου Νίκολας: Ο τραυματισμός του στα παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα τον έχει επηρεάσει πάρα πολύ. Δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα, σημείωσε μόλις 3 πόντους, ενώ είχε 2 ασίστ και 2 λάθη. Το περίεργο είναι ότι είχε πολλές βιαστικές και επιπόλαιες επιλογές, κάτι πρωτόγνωρο για εκείνον.
Κώστας Τσαρτσαρής: Έπαιξε 12 λεπτά και έδωσε πολύτιμες ανάσες στον Φώτση στη θέση τέσσερα. Έφαγε και έδωσε πολύ ξύλο, έκανε 3 φάουλ, σημείωσε 2 πόντους, ενώ πήρε και 1 ριμπάουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου