Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αδειάζουν την Τίνα!

Προχωρεί η περαίωση
για τα αυθαίρετα


Οι διενέξεις της Τίνας Μπιρμπίλη με ομολόγους της, έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την πολιτική επικαιρότητα και σε όλες φαινόταν ότι έχει την κάλυψη του πρωθυπουργού.
Οι συνεχείς αρνήσεις της υπουργού Περιβάλλοντος να εναρμονιστεί με τη σκληρή οικονομική και πολιτική πραγματικότητα  και ο δογματισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει ζητήματα της πολιτικής και της οικονομίας, έφεραν σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, παράγοντες του οποίου ανέλαβαν συχνά πυροσβεστικό ρόλο.
Όπως στην πρόσφατη άρνησή της να προβεί σε νομοθετική
 ρύθμιση, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάτι έχει αλλάξει, ειδικά μετά την χθεσινή σύσκεψη
του οικονομικού επιτελείου, στην οποία προέκυψε ότι ο πρωθυπουργός «αδειάζει» την προστατευόμενη του, αφού η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Οικονομικών πρόκειται να προχωρήσει σε ρύθμιση –με συνταγή περαίωσης- για τα αυθαίρετα, με σκοπό την είσπραξη ποσού που κυμαίνεται από 700 εκατομμύρια μέχρι 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Αργά το βράδυ, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για έντονη δυσαρέσκεια της Τίνας Μπιρμπίλη, οι οποίες σχολιαζόντουσαν δεικτικά από παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.
Ανάγκα και οι θεοί πείθονται…ανέφεραν!
Πάντως, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ηδιαφωνία της Τίνας Μπιρμπίλη στο συγκεκριμένο ζήτημα, είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού ο ισχυρισμός της πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με τον ίδιο τρόπο εκείνος που είναι νόμιμος με εκείνον που αυθαιρετεί, είναι σύμφωνος με την ηθική και το περί δικαίου αίσθημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου