Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ζητήσαμε αναθεώρηση του μνημονίου και νέο δάνειο!

Εκνευριστική σιωπή από την κυβέρνηση, όλες οι πληροφορίες καταφθάνουν απ’ τις Βρυξέλλες!
Τα ξημερώματα τελείωσε η έκτακτη σύσκεψη του Λουξεμβούργου στην οποία παρέστη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στη σύσκεψη, ο Έλληνας υπουργός, συμφώνως με πληροφορίες, ζήτησε νέα παράταση αποπληρωμής του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατά πέντε χρόνια, με μικρότερο επιτόκιο και νέο
 δάνειο από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 35-40 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Καλά πληροφορημένοι κύκλοι αναφέρουν ότι συζητήθηκε η συνολική αναθεώρηση του μνημονίου και χαλάρωση των στόχων, ούτως ώστε η μείωση του ελλείμματος να επιτευχθεί αργότερα από το αρχικώς προβλεφθέν 2014. Ταυτοχρόνως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ζήτησε νέο δάνειο (35-40 δισ. ευρώ), προκειμένου να καλυφθούν τα τοκοχρεολύσια που «πνίγουν» την Ελλάδα και μόνο το 2012 ανέρχονται σε 46 δισεκατομμύρια!
Η χρονική επέκταση του ελληνικού δανείου των 110 δις. ευρώ σηματοδοτεί ένα νέο Μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα για την χώρα μας που έρχονται ως απόρροια των νέων εξελίξεων για την  χώρα μας, αφού ουδείς μπορεί να αποκλείσει ακόμα και την επιβολή νέων εξοντωτικών μέτρων στην πορεία αυτών των ετών.
Άλλες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πάντως ότι έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα επιμήκυνσης του συνολικού χρέους και είναι απορίας άξιο γιατί όλα αυτά προέρχονται από πληροφορίες που καταφθάνουν από την Κομισιόν, ενώ η ελληνική κυβέρνηση σιωπά, βρισκόμενη σε διαρκή αναβρασμό, εξ αιτίας των πυρών που δέχεται από χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Πυρ ομαδόν κατά Παπακωνσταντίνου από υπουργούς, αιχμές και για Γιώργο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου