Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πριν την Οικονομία, επανεκκινεί τη Νέα Δημοκρατία

Είναι σαφές ότι το «Ζάππειο ΙΙ», δίνει τροφή για τη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας του επομένου χρονικού διαστήματος.
Η σπασμωδική αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και η επιχείρηση «πατρότητας»
 τόσο από το ΠαΣοΚ, όσο και από το ΛΑΟΣ, καταδεικνύουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δημιούργησε για πρώτη φορά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, αίσθημα ασφάλειας, τόσο στο κόμμα του, όσο και στη μεσοαστική τάξη, η οποία είναι η πλέον συμπιεσμένη από τις πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε – και εν πολλοίς τα κατάφερε – να δημιουργήσει να στείλει μήνυμα ελπίδας στην κοινωνία, ανοίγοντας διάλογο με το μέλλον.

Είναι προφανές ότι η πρόταση της ΝΔ, ρεαλιστική και βιώσιμη ή μη, έχει δώσει τροφή για σκέψη και ουσιαστικά διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα των επόμενων ημερών ενεργοποιώντας παράλληλα το ρόλο των «γαλάζιων» στελεχών, εφοδιάζοντάς τα με επιχειρήματα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ενώπιον του πολίτη. Όπως διέκριναν στελέχη, η ομιλία Σαμαρά λειτούργησε ανακουφιστικά για τη μεσοαστική τάξη, η οποία έχει συμπιεστεί περισσότερο από κάθε άλλον από τις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές ενώ, χωρίς να φανεί λαϊκιστής και παροχολόγος ο Α. Σαμαράς, διαμόρφωσε μήνυμα ελπίδας προς την κοινωνία. Κατέθεσε μια ρεαλιστική προοπτική του μέλλοντος, χωρίς μισόλογα, λαϊκισμούς και κρυφές ατζέντες, ενώ μίλησε απλά απευθυνόμενος στις νέες γενιές.
Δρομολόγησε ένα μέλλον χωρίς τους …τσιφλικάδες του κομματικού συνδικαλισμού, χωρίς στρεβλώσεις και παράθυρα, με γνώμονα την πατρίδα χωρίς…ΠαΣοΚ.
Με κοστολογημένο περιεχόμενο και συγκεκριμένη προοπτική.
Κι αν κάποιοι εκ των ανεγκεφάλων της βουλευτικής ομάδας και του κομματικού μηχανισμού «γκρίνιαζαν» επειδή δεν ζήτησε εκλογές, το μόνο που κατάφεραν είναι να αποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι σκέπτονται με τα…πόδια.
Για τον απλούστατο λόγο, ότι αν το έπραττε θα ακύρωνε όλο το «Ζάππειο ΙΙ», αφού τα φώτα δεν έπεφταν στις οικονομικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στο αίτημα των εκλογών.
Επιπλέον, σε μια στιγμή που επιβάλλεται η σοβαρότητα, θα έδειχνε ανευθυνότητα…
Απλά πράγματα, αλλά δυσνόητα σε φελλούς!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου