Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ολοταχώς για φόρο των επιχειρήσεων στο 15%!

Τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%, μελετά το υπουργείο Οικονομικών, συμφώνως με άριστα πληροφορημένες πηγές.
Η μείωση θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο και εκτιμάται ότι αφ' ενός μεν θα μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων, αφ' ετέρου δε θα απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα.
Σημαντικές αλλαγές σχεδιάζονται και για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία από το 2012 θα έχουν μικρότερες εκπτώσεις φόρου, καθώς οι φοροαπαλλαγές θα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια.
Με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή, θα επιχειρηθεί
 να δοθεί μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο, με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική και τη διατήρηση θέσεων εργασίας, ενώ ταυτοχρόνως θα στοχευθούν  επιχειρηματικοί όμιλοι που τώρα αποφεύγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, λόγω των υψηλών φορολογικών συντελεστών και του ασταθούς φορολογικού περιβάλλοντος.
Παραλλήλως, στο φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα ανάθεσης σε δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές τον εντοπισμό όσων φορολογουμένων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ. Πρόκειται για 10.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις 41,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου