Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η επιχείρηση κατευνασμού των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας, θολώνει τις θέσεις της!

Μετά τον Γιώργο Μιχελάκη
και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος
στο έργο,
για να ηρεμήσουν ο…Μανώλης
και η…ΔΑΚΕ!

Η εικόνα των ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, να εμφανίζονται, περίπου, απολογούμενα στους συνδικαλιστές του κόμματος για μια σειρά ζητημάτων αρχής, ιδεολογίας, αλλά και πολιτικής κατεύθυνσης, ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.
Η επιχείρηση κατευνασμού των συνδικαλιστών, που ξεκίνησε από τον
 εκπρόσωπο Τύπου Γιώργου Μιχελάκη για να «ακούει» ο Μανώλης, συνεχίστηκε και σήμερα από τον γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος δέχθηκε τους γραμματείς Συνδικαλιστικού (τουτέστιν Μανώλη και Ταυρή), καθώς και τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ.
Όλα αυτά, σε μια επιχείρηση ελαχιστοποίησης των αντιδράσεων των συνδικαλιστών, στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, για τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχει εμφανιστεί στη Βουλή ως συμφωνούσα. Έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, έχουν προκαλέσει και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα των απολύσεων και ειδικά η πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία.

Όλη η ιστορία, έγινε, εκτός του φόβου των κρατικοδίαιτων που στεγάζονται στη Νέα Δημοκρατία μη χάσουν τα παράλογα κεκτημένα τους και από την πιθανή παραχώρηση πρωτοβουλιών στην…ΠΑΣΚΕ!
Δηλαδή, για να μην ωφεληθεί η αντίπαλη συνδικαλιστική παράταξη, γίνεται μια επιχείρηση που εκτός του ότι προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύει και πολλά άλλα δεδομένα και προβληματισμούς:
  1. Με τους συνδικαλιστές θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία την πορεία της προς την εξουσία; Δηλαδή με την αναπαραγωγή Φωτόπουλων, Γεωργακόπουλων και λοιπών κρατικοδίαιτων που προκαλούν αποστροφή σε μεγάλα και υγιή τμήματα της κοινωνίας;
  2. Αδιαφορεί παντελώς για τη φιλελεύθερη καταγωγή της ή την απεμπολεί μεταβαλλόμενη σε …Νέα Δημοκρατία Εσωτερικού;
  3. Αδιαφορεί παντελώς για τη Μεσαία τάξη, η οποία ως επί το πλείστον υφίσταται τις συνέπειες του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού;
  4. Πόσο μπορεί να συσπειρώσει στις τάξεις της, όχι μόνο τους οπαδούς της, αλλά και εκείνους που την εγκατέλειψαν στις εκλογές του 2009 και τη μεγάλη μερίδα των αναποφάσιστων;
  5. Πόσο μπορεί να θολώνονται τα νερά, με θέσεις και προτάσεις που ικανοποιούν όλους;

Και κάτι τελευταίο. Την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, έχει προκαλέσει και η τελευταία έκδοση του βιβλίου «Απόψεις», που εξεδόθη από τον Πολιτικό Σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα το κεφάλαιο «Κοινωνία», όπου σαφέστατα, ξεκάθαρα και με οριοθετημένη στόχευση, φιλοξενούνται άρθρα για τον συνδικαλισμό.
Οι συνδικαλιστές θεωρούν ότι έχουν…απαξιωτικό περιεχόμενο και έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Λες κι είναι καταξιωμένοι στην κοινωνία και τους συκοφαντούν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου