Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Δεν πάει άλλο

Γράφει
ο Φώτης Σαραντόπουλος

Η χώρα έχει πέσει σε μία κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά πρώτα απ' όλα ηθική, πολιτική, ακόμη και πνευματική.
Ο παραλογισμός ξεπέρασε κάθε όριο:
- Έχουμε μία Κυβέρνηση Σοσιαλιστική, που ψηφίστηκε με σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση στην προηγούμενη, ενώ ήδη συνομιλούσε με το ΔΝΤ (όχι το ΔΝΤ των Τραπεζιτών όπως νομίζουν μερικοί, αλλά αυτό του Σοσιαλιστή Στρος Καν), και εδώ και 15 μήνες «εφάρμοσε» ένα μνημόνιο με τρόπο που ρήμαξε την οικονομία, αύξησε παραπέρα τα ελλείμματα, αντί να τα μειώσει, αυξάνοντας τις δαπάνες και μειώνοντας τα έσοδα και τελικά,  έβαλε τα ΜΑΤ να πνίξουν την Αθήνα στα χημικά και τη βία, για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο με τις ψήφους
 της Βάσως και του Αθανασιάδη, λέγοντάς μας ότι αισθάνεται τιμή που έχει σύντροφο τον Φωτόπουλο.
- Έχουμε μία Αξιωματική Αντιπολίτευση, που τάζει όσα δεν έκανε σαν Κυβέρνηση, που ψηφίζει «Όχι» γιατί μέτρησε πρώτα τα «Ναι» και είδε ότι έφταναν (όπως ψήφισαν και ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα και ο Κουβέλης). 
- Έχουμε το ΚΚΕ που εύχεται να βγούμε από την Ευρώπη και συντελεί συνειδητά στην κατάρρευση με το ΠΑΜΕ, και τον ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή και στεναχωριέται που δεν μπόρεσε να ελέγξει τους αγανακτισμένους.
- Έχουμε και τους αγανακτισμένους, αυτούς κάτω στην Πλατεία. που έδειξαν πόσο εύκολο είναι να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους, παρ' όλο που οι ίδιοι κήρυσσαν την επιστροφή στην ... Αθηναϊκή Δημοκρατία, αλλά και τους "άλλους αγανακτισμένους", αυτούς που με σφυρίχτρες και πιάτα διαδηλώνουν μαζί με την άκρα Δεξιά απέναντι στην Κυβέρνηση που ψήφισαν, βλέποντας τα κεκτημένα τους να κινδυνεύουν.

Ως εδώ, δεν πάει άλλο !!!
Δεν χρειάζεται η σήψη να μας οδηγήσει σε πλήρη καταστροφή.

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα.
- Η Ελλάδα που σιχάθηκε τους 300, τον παλαιοκομματισμό, τα λαμόγια, τους κρατικοδίαιτους, τους φοροφυγάδες, τους τεμπέληδες, τους βολεμένους και τα «κεκτημένα».
- Η Ελλάδα των Πατριωτών, αυτών που νοιάζονται για την αξιοπρέπεια της χώρας.
- Η Ελλάδα των εντίμων φορολογουμένων, αυτών που πληρώνουν τον λογαριασμό.
- Η Ελλάδα των εντίμων επιχειρηματιών, αυτών που αγωνίζονται να διατηρήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.
Η Ελλάδα των εντίμων εργαζομένων, αυτών που αγωνίζονται να διατηρήσουν την εργασία τους
- Η Ελλάδα των εντίμων και ευσυνείδητων Δ.Υ. που τιμούν τον όρκο τους, αυτών που είναι άδικα θύματα της οργής μας, αλλά και θύματα αυτών που κάθονται και τους λένε "κορόιδα".
- Η Ελλάδα των χαμηλοσυνταξιούχων, που έχουν έρθει σε απόγνωση.
Η Ελλάδα των ανέργων, αυτών που έχασαν την εργασία τους και έκλεισαν ήδη τις επιχειρήσεις τους.
Η Ελλάδα των αγροτών που δεν βασίζονται στις επιχορηγήσεις.
- Η Ελλάδα των νέων ανθρώπων, όχι αυτών που ζουν με χαρτζιλίκι στα 30, αλλά αυτών που θέλουν να σπουδάσουν σε σοβαρά Πανεπιστήμια, να υλοποιήσουν καινοτόμες ιδέες, να φτιάξουν τη ζωή τους με την αξία και την εργασία τους.
- Η Ελλάδα των ηρώων που εξακολουθούν να μάχονται και να δίνουν τη ζωή τους για την ακεραιότητα και την Εθνική Ανεξαρτησία της, αυτών που υπομένουν αδιαμαρτύρητα τις περικοπές του μισθού τους, αλλά αγωνιούν όταν κόβονται οι ώρες πτήσης των μαχητικών τους, όταν βλέπουν τα υπερσύγχρονα τανκς χωρίς πυρομαχικά και τα χρυσοπληρωμένα υποβρύχια να κάθονται στα Ναυπηγεία.
- Η Ελλάδα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που στις τραγικές βλακείες του Πάγκαλου απάντησε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε άλλες αποστολές πέρα από αυτές που ορίζει το Σύνταγμα.
- Η Ελλάδα των πολιτών, που θέλουν τάξη και εσωτερική ειρήνη, προκειμένου η χώρα να μπορεί να εργάζεται κανονικά, έστω και στις σημερινές συνθήκες.
- Η Ελλάδα των πολιτών, που σιχάθηκαν να κλειδώνουν τα σπίτια τους και να φοβούνται στο δρόμο όταν βλέπουν μετανάστη, που δεν ανέχονται πια να ζουν στην παρανομία και την φοβία.
- Η Ελλάδα αυτών που δεν έκλεψαν, δεν καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, δεν τα έφαγαν με κανένα μαζί.
- Η Ελλάδα αυτών που ζητούν δικαιοσύνη και εφαρμογή των Νόμων, που θέλουν να δουν επί τέλους να τιμωρείται έστω και ένας για την κατάντια της.

Αυτή η Ελλάδα, η άλλη Ελλάδα, είναι έτοιμη να σηκώσει το κεφάλι, να βγει στους δρόμους δείχνοντας τη δύναμη και την θέλησή της, με πανό που θα γράφουν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Αυτό δεν γίνεται με μεμονωμένες προσπάθειες μικρών κομμάτων, ούτε με διαλέξεις και think tanks, ούτε με ομάδες στο facebook, ούτε πολύ περισσότερο με το να μένουμε σπίτι μας.
Ακόμη και τον Σεπτέμβριο, είναι πιθανόν να έχουμε εκλογές.
Θα πάμε σαν τα πρόβατα να ψηφίσουμε τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα, θα ψηφίσουμε μικρά κόμματα που ίσως να μην βγάλουν ούτε έναν Βουλευτή ή θα οργανωθούμε σε ένα ευρύ Μέτωπο με στόχο τη σωτηρία της χώρας;

Έντιμοι και ικανοί πολιτικοί και πολιτικά σχήματα υπάρχουν (η αναφορά γίνεται με τυχαία σειρά):
Ο Μάνος, ο Φλωρίδης, ο Παπαδόπουλος, ο Μαρκεζίνης, ο Κουβέλης, ο Βορίδης, η Ντόρα, o Ανδριανόπουλος, οι Φιλελεύθεροι, οι Δημοκρατικοί, ο Μελετόπουλος, ο Δοξιάδης, o Μπαζιωτόπουλος και τόσοι άλλοι, τους οποίους δεν παραλείπω σκόπιμα. Μαζί με έντιμους δημοσιογράφους, sites, blogs, facebook groups κλπ, μπορούμε να δημιουργήσουμε και ένα ισχυρό όπλο για την ενημέρωση των πολιτών.
 Όλοι μαζί, ας δημιουργήσουμε ένα ευρύ Ενωτικό Μέτωπο για μία νέα Ελλάδα.
Ένα Μέτωπο πραγματικά Πατριωτικό, πραγματικά Δημοκρατικό, πραγματικά Προοδευτικό.


1 σχόλιο:

  1. Ειστε τρομερα προβλεψιμος κυριε Σαραντοπουλε καθως και η προταση που πλασαρετε ως "προοδευτικη" ειναι ενα απ τα επιθυμητα επ[ομενα βηματα του ΔΝΤ καιτης ΝΕας Ταξης Πραγματων...

    http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/06/blog-post_9430.html
    Συγνωμη που σας λυπουμε αλλα ελπιζουμε πως ο Ελληνικος Λαος δεν θα παρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή