Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Νέο δάνειο 158 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 49 από ιδιώτες

Θετικές αντιδράσεις
από τις αγορές,
πέφτουν τα spread
στις προβληματικές χώρες!

Παρότι όλο το σχέδιο που αποφάσισαν σήμερα οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα ανακοινωθεί αναλυτικά την Παρασκευή, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες, συμφώνως με τις οποίες αποφασίστηκε νέος δανεισμός της Ελλάδας, συνολικού ύψους 158 δισεκατομμυρίων, με «τραπεζική στήριξη».
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά το τέλος της συνόδου Κουρυφής, ανέφερε ακόμη ότι από τα 158 δισ. τα 109 θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, ενώ τα υπόλοιπα από τις  ιδιωτικές πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας.

Από αυτά τα 49 δισ. ευρώ, τα 37 δισ. ευρώ θα είναι "εθελοντική συνεισφορά" των ιδιωτικών πιστωτριών τραπεζών, ενώ "άλλα 12 δισ. ευρώ θα προέλθουν απ την εξαγορά του ελληνικού χρέους", διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι.

Οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας υποσχέθηκαν σήμερα να συνεισφέρουν με ποσό ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για περίοδο τριών ετών, και 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περίοδο δέκα ετών, σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας για της χώρα αυτή, ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.
Οι εξελίξεις, αντιμετωπίστηκαν θετικά από τις αγορές, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι τα spreads των προβληματικών χωρών, βρίσκονται ήδη σε καθοδική διαδρομή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου