Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι ταξιτζήδες έδιωξαν 5.500 τουρίστες!

Κρουαζιερόπλοια άλλαξαν
ρότα και αντί στον Πειραιά
βρέθηκαν στα…μπλόκα του Ηρακλείου!


Οι πρώτες δραματικές συνέπειες της απεργίας των ταξί, έγιναν ορατές από την πρώτη στιγμή, αφού συμφώνως με έγκυρες πληροφορίες, τρεις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, σταμάτησαν προς το παρόν να «πουλάνε» ως διαδρομή τον Πειραιά, για άγνωστο χρονικό διάστημα.
Ταυτοχρόνως, δυο κρουαζιερόπλοια με συνολικά 5.550 επιβάτες, άλλαξαν ρότα εξ αιτίας του χθεσινού αποκλεισμού του λιμανιού.
Το ένα, το Navigator,
είχε κατεύθυνση τον Πειραιά, με 3.000 επιβάτες, οι οποίοι θα αποβιβάζονταν και εν συνεχεία θα μεταφέρονταν στην Αθήνα, είτε για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, είτε για περιήγηση στις αγορές.
Όμως, ο καπετάνιος, μόλις έμαθε τον αποκλεισμό του λιμανιού, άλλαξε ρότα και κατηύθυνε το πλοίο το Ηράκλειο. Κι εκεί, όμως, οι ταξιτζήδες είχαν αποκλείσει το λιμάνι! Έτσι κατευθύνθηκε προς το Καστέλι, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες για πολύ μικρό χρονικό διάστημα!
Το δεύτερο πλοίο, είναι το Armonia, το οποίο αναμενόταν σήμερα στον Πειραιά, με ίδιο πρόγραμμα για τους 2.500 επιβάτες του.
Ο πλοίαρχος, έκανε στροφή και κατηύθυνε το πλοίο στο Ναύπλιο, όπου για λίγη ώρα αποβιβάστηκαν οι επιβάτες.

Εκτός από τους 5.500 επιβάτες που δεν επισκέφθηκαν τελικά την Αθήνα, εκτός από τη δυσφήμηση που υπέστη ο τουρισμός μας, εκτός από τα χρήματα που χάθηκαν από αγορές, τεράστιες ζημιές υπέστησαν και οι ιδιοκτήτες λεωφορείων που θα μετέφεραν τους επιβάτες από τον Πειραιά στην Αθήνα. Μεγάλες είναι οι ζημιές και των προμηθευτών των κρουαζιερόπλοιων, οι οποίοι ενώ είχαν προμηθευτεί αναλώσιμα εμπορεύματα για τα κρουαζιερόπλοια, δεν μπόρεσαν να τα παραδώσουν, υφιστάμενοι μεγάλες ζημιές. Όχι μόνο δεν έβγαλαν κέρδος, αλλά πληρώνουν και όσα είχαν προμηθευτεί, τα οποία ως αναλώσιμα πρέπει να …πετάξουν…
Περαστικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου