Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η. Ν.Δ. για χάρη των συνδικαλιστών της θολώνει τις θέσεις της!

Απορίες προκάλεσε η έκρηξη του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, με σκληρές εκφράσεις, όπως ότι «παραπλάνησε το κοινοβούλιο», σε σχέση με την μη αναφορά στον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο της λέξης «απολύσεις».
Όποιος επιχειρήσει να δει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση, θα αντιληφθεί ότι η συγκεκριμένη επίθεση του Γιάννη Μιχελάκη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε στόχο την ηρεμία των δικών της συνδικαλιστών!
Η όλη υπόθεση έχει έντονο παρασκήνιο, αφού οι συνδικαλιστές
 και οι υπέρμαχοι του κρατισμού στη Νέα Δημοκρατία (Γιάννης Μανώλης, Πουπάκης και λοιποί), ήταν έξαλλοι επειδή η Νέα Δημοκρατία ψήφισε, τόσο το άρθρο 37 που ρυθμίζει τα περί εργασιακής εφεδρείας, όσο και τα άρθρα που αναφέρονται στις αποκρατικοποιήσεις.

Έτσι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να μιλήσει για «παραπλάνηση» από τον Βενιζέλο και να ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με το συγκεκριμένο άρθρο.
Τι αναφέρει, όμως, το άρθρο; Ότι σε σχέση με την εργασιακή εφεδρεία, η λέξη απολύσεις δεν υπάρχει στο σχετικό άρθρο του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο.
Όμως, αναφέρεται στην 4η επικαιροποίηση του μνημονίου, μετά το πέρας του δωδεκάμηνου διαστήματος, όπου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε εργασιακή εφεδρεία.
Το δε περιεχόμενο της 4ης επικαιροποίησης είναι γνωστό στην Αθήνα εδώ και 15 μέρες, υπήρξαν μάλιστα και πολλά σχετικά δημοσιεύματα.
Το τι ακριβώς λέει ο εφαρμοστικός νόμος δεν έχει μεγάλη σημασία, ο συγκεκριμένος δεν εμπεριέχει και το χρονοδιάγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο παρ’ όλα αυτά ισχύει Αυτό γιατί δεν καταγγέλθηκε ως παραπλάνηση από τη Νέα Δημοκρατία;

Το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών αναφέρει ότι οι συνδικαλιστές – κρατικοδίαιτοι της Νέας Δημοκρατίας, επιτέθηκαν με σφοδρότητα εναντίον των βουλευτών, τους οποίους κατηγόρησαν ότι ψήφισαν τις αποκρατικοποιήσεις και απολύσεις.
Έτσι, δεδομένης και της πλήρους αδράνειας της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, από τον φόβο εξέγερσης των συνδικαλιστών, ο Γιάννης Μιχελάκης βρήκε εξιλαστήριο θύμα τον Βενιζέλο! Και …θόλωσε για μια ακόμη φορά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου