Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ανασαίνει ο Ντομινίκ Στρος Καν

Ίσως και εντός της ημέρας να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, μετά την εισήγηση του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, όπως υποστηρίζει το τηλεοπτικό κανάλι Bloomberg.
«Ο εισαγγελέας συμφωνεί να απελευθερωθεί ο Στρος-Καν», ανέφερε το κανάλι βασιζόμενο σε δύο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Συμφώνως πάντα με το Bloomberg η εγγύηση που έχει καταβάλει θα επιστραφεί στον κατηγορούμενο.
Επαφίεται πλέον στον δικαστή Μάικλ Όμπας να αποφασίσει εάν θα δεχτεί την πρόταση αυτή. Ο Στρος-Καν εμφανίστηκε στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν σήμερα το απόγευμα, συνοδευόμενος
από τη σύζυγό του, Αν Σινκλέρ.
Ο δικηγόρος της καμαριέρας υποστήριξε ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα» όσον αφορά τα γεγονότα, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο δικηγόρος Κένεθ Τόμσον στην εφημερίδα, δεν διαψεύδει μεν το δημοσίευμα αλλά επισημαίνει ότι «τίποτα δεν αλλάζει το σημαντικό γεγονός ότι ο Ντομινίκ Στρος-Καν επιτέθηκε βίαια σε μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel».

Συμφώνως με τα όσα έγιναν γνωστά, νωρίτερα, η καμαριέρα του Sofitel της Νέας Υόρκης φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγες ώρες μετά την καταγγελία εναντίον του Στρος Καν, ο τραπεζικός της λογαριασμός «φούσκωσε» με χιλιάδες δολάρια.
Μιλώντας στο Associated Press ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του υποστηρίζει πως οι δικαστές πλέον αμφισβητούν ακόμα και το αν βρισκόταν η καμαριέρα στο δωμάτιο του Στρος Καν την ώρα που υποστηρίζει ότι έγινε η επίθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου