Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Θύμιος, ο πολλά βαρύς και όχι….

Βαρύς κι ασήκωτος, «τσαμπουκάς» και γνήσιο τέκνο της αυτοαποκαλούμενης λαϊκής δεξιάς, ο Μεσσήνιος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της «κίτρινης φυλής» (κατά τον αξέχαστο Μάνο Χατζηδάκι), Θύμιος Λυμπερόπουλος, είναι ο άνθρωπος που έχει δημιουργήσει τη δραματική κατάσταση με τις κλιμακούμενες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί, που αρνούνται να «ανοίξει» το επάγγελμά τους.
Οι επιπτώσεις στον τουρισμό, ήδη είναι ανυπολόγιστες, αφού κρουαζιερόπλοια με χιλιάδες επιβάτες που είχαν προορισμό τον Πειραιά (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Οι ταξιτζήδες έδιωξαν 5.500 τουρίστες), άλλαξαν ρότα, ενώ οι εικόνες αποκλεισμού λιμανιών και αεροδρομίων κάνουν δυσφημιστικά τον γύρο του κόσμου.

Με γραφείο στο κεντρικό κτίριο της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, ως αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων(!!!), δεν διστάζει να επιτίθεται
 εναντίον όσων έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνον και να τους αποκαλεί…νεοφιλελεύθερους!
Η σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, στηρίζεται στην κοινή τους καταγωγή, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του παρέχει συνεχή υποστήριξη και του προσφέρει ευκαιρίες ακόμη και πολιτικής ανέλκυσης.
Ασφαλώς, δεν είναι τυχαία η εκτός κειμένου αναφορά του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, όταν συζητήθηκαν οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων:
«Εδώ είναι και ο Θύμιος…», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, δείχνοντας τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των ταξιτζήδων!
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ισχυρίζονται ότι φιλοδοξεί να γίνει ο «Φωτόπουλος της Νέας Δημοκρατίας»!
Κάποιοι άλλοι, τον χαρακτηρίζουν «λούμπεν» περίπτωση, «που η Νέα Δημοκρατία θα βρει στον δρόμο της…».

Εξ αυτών, προφανώς, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι κρύβεται πίσω από τις κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων!
Η αξιωματική αντιπολίτευση, τον χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα του χάους» που προκάλεσε η απόφασή του να προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, ενώ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος αποκάλεσε τον Γιάννη Ραγκούση, «χαζοχαρούμενο υπουργό»!
Είναι χαρακτηριστικό ότι, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΛΤER, επιχείρησε να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις του Γιάννη Ραγκούση με συναδέλφους του υπουργούς και βουλευτές του ΠαΣοΚ, μη διστάζοντας να πει:
«Με έχουν πάρει τηλέφωνο περισσότεροι από 100 βουλευτές της κυβέρνησης.
Άμα ανοίξω στο στόμα μου και πω όσα μου έχουν πει για τον κ. Ραγκούση θα προκληθεί πολιτικός σάλος. Είναι απελπισμένοι ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αυτά που γίνονται. Το μίσος του κ. Ραγκούση για τον κ. Ρέππα είναι τέτοιο που δεν μπορώ να το πω»!
Προφανώς, σκεπτόμενος τη δεοντολογία δεν είπε!
Παρείχε, δε, απόλυτη κάλυψη στον αρχηγό του, τονίζοντας ότι:
«Ο Αντώνης Σαμαράς, μου είπε να μην αποκλείσουμε λιμάνια κι αεροδρόμια…».
Κι ο σκύλος χορτάτος κι η πίτα ολάκερη!

Σ’ αυτό το απίστευτο πινγκ πονγκ δηλώσεων για το ποιος φταίει για την απεργία των ταξιτζήδων και τα προβλήματα που αυτή προκαλεί στον τουρισμό, για το αν ο Ρέππας είχε μεσοβέζικα επιχειρήσει να λύσει το θέμα και ο Ραγκούσης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει όσα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή και επιτάσσει η τρόικα, για το αν η Νέα Δημοκρατία είναι ή όχι πίσω από τους αποκλεισμούς και την απεργία, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος ζει την ώρα της μεγάλης του δόξας.
Δείχνει, μάλιστα, συνεχώς τις διαθέσεις του, για το που μπορεί να φτάσουν οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων.
«Θα φτάσουμε σε σημείο να χορέψουμε τον χορό του Ζαλόγγου, αλλά θα τον χορέψουμε μαζί με την κυβέρνηση».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου