Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Νέα εισαγγελική βόμβα! «Υποκινητής βίας» ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Νέες κατηγορίες
κατά του προέδρου του Ολυμπιακού
και της Σούπερ Λίγκας!

Ως «υποκινητής» αθλητικής βίας χαρακτηρίζεται και κατονομάζεται σε νέα δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης. Η εμπλοκή, συμφώνως με τα νέα στοιχεία αφορά στην κοινή δράση του, με τον ήδη προφυλακισμένο
 Γιώργο Τσακογιάννη, αλλά και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο.
Όπως προέκυψε, «από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της θύρας 7 στις 13-3-2011 κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαική για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της ομάδας Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο,ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια».
Εναντίον των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Τσακογιάννη και Ιωάννη Παπαδόπουλου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για: «υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ( πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ στ΄ του αθλητικού νόμου)
 Ο τρόπος που αποκαλύφθηκαν οι νέες 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με αφορμή την υπόθεση των εκβιασμών νυχτερινών κέντρων στον Πειραιά, αφού το τμήμα εκβιασμών, συνέχισε τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, προς αναζήτηση νέων εγκληματικών οργανώσεων, που πιθανόν να ασχολούνται με εκβιασμούς, σε όλον τον νομό Αττικής. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, προέκυψε η εγκληματική οργάνωση του Γ. Τσακογιάννη σε σχέση με το ποδόσφαιρο και τα στημένα παιχνίδια. Έτσι, σχηματίστηκε μία νέα δικογραφία με βάση συνομιλίες από τις αρχές Ιανουαρίου του 2011 έως 3-5-2011 που αφορά και νέα πρόσωπα αλλά και τα ήδη εμπλεκόμενα στη δικογραφία Κασσίμη για τα στημένα, νέες αξιόποινες πράξεις, νέους στημένους αγώνες ενώ οδήγησε και σε εκ νέου εμπλοκή του προέδρου του Ολυμπιακού.
 Αξίζει να αναφερθεί ότι στη νέα δικογραφία είναι άλλο το περιεχόμενο των διαλόγων γιατί η άρση της πρώτης δικογραφίας για τον Τσακογιάννη αφορούσε το διάστημα από τον Μάρτιο του 2011 και έλλειπε το δίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου, όπου όπως προέκυψε ο Τσακογιάννης χρησιμοποιούσε άλλα κινητά.
Η νέα δίωξη αφορά τρείς ομάδες προσώπων και αδικημάτων. Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι με τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνεται αμέσως το αποδεικτικό υλικό για τον Γ. Τσακογιάννη αλλά και για τα άλλα πρόσωπα που υπάρχουν στην πρώτη δικογραφία. Τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον ανακριτή Κασσίμη και από την εισαγγελία Πρωτοδικών εξεδόθη διάταξη δημοσιοποίησης των παλαιών και νέων ονομάτων των κατηγορουμένων.
Α ομάδα
Αδικήματα: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα μέσω ίντερνετ.
Κατηγορούμενοι: Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος.
Από τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης προέκυψε:
Α. ότι ο Τσακογιάννης ήταν αφανής ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο οποίο δούλευαν οι Νικολόπουλος και Παπαδόπουλος.
 Β. Ο Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο Ιντερντετ για παράνομο στοίχημα.
 Γ. Από τις συνομιλίες προκύπτουν 16 νέοι στημένοι αγώνες με άλλους παράγοντες πλην της Ηλιούπολης, το χρονικό διάστημα από 13-2-2011 έως 18-4-2011.

Β ΟΜΑΔΑ
 ΑΔΙΚΗΜΑ: Υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. 
Κατηγορούμενοι:  Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και άγνωστοι δράστες.
Όπως προέκυψε όλοι αυτοί από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7, στις 13-3-2011, κατά την διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαϊκή για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της Ομάδας Αλέξης Κούγιας.
Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Τσακογιάννης ενημερώνει τον Παπαδόπουλο ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Βαγγέλης. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.
 Επίσης ο Τσακογιάννης σε άλλη συνομιλία ακούγεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, ζητώντας να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27-2-2011

Γ ομάδα
 Αδικήματα: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.
 Κατηγορούμενοι:
Χρήστος Σφήκας, διαιτητής
Χρήστος Κανελλάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός
Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ, ποδοσφαριστής Ιωνικού
Γιώργος Σέγγος διαιτητής
Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου
Πέτρος Ρουτζιέρης προπονητής Διαγόρα Ρόδου
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος
Ιωάννης Αρφάνης γενικός αρχηγός Ηλιούπολης
Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαριστής Ηλιούπολης
Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, προέδρος Εθνικού Αστέρα,
Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαϊκής (προκύπτει από τη δικογραφία ότι συμμετείχε στο στήσιμο αγώνων της ομάδας πίσω από την πλάτη του Κούγία)
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, αστυνομικός- διαιτητής
Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα
Ηρακλής Νυκταρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ.
 Για τους παραπάνω προέκυψε ότι έπαιζαν πολλά λεφτά σε παράνομο στοίχημα, που πχ σε μία περίπτωση πόνταραν 60.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου