Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Το κύκνειο άσμα του Άκη!

Παραπέμπεται σήμερα
με συντριπτική διακομματική πλειοψηφία


«Πούσαι νιότη μου που μούλεγες» πως θα γινόμουν άλλος», μπορεί να σκέφτεται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στην τελευταία του παράσταση στο ελληνικό κοινοβούλιο, που θα αποφασιστεί η παραπομπή του.
Ο άνθρωπος που έφτασε μια ανάσα από την ιστορία, που είδε την πρωθυπουργία να του ξεφεύγει μέσα από τα χέρια του στο παρά ένα, θα είναι από σήμερα κατηγορούμενος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης της νομοθεσίες για το μαύρο χρήμα.
Η Προκαταρκτική επιτροπή, κατέληξε
 σε κοινό πόρισμα ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο συμφωνούν, τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, θα μιλήσει στη Βουλή, σε μια προσπάθειά του να πείσει για την αθωότητά του και θα ισχυριστεί ότι όλα αποτελούν σκευωρία των κομμάτων που αναζητούν εξιλαστήριο θύμα, ώστε να καλύψουν τις ευθύνες τους στην υπόθεση των υποβρυχίων.
Μετά την ψηφοφορία και την παραπομπή, στην υπόθεση θα αναμειχθεί το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο.
Η πρώτη του πράξη, θα είναι να εξετάσει αν υπάρχει παραγραφή.
Στο σημείο αυτό, ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατία ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει παραγραφή και αν το πενταμελές δεχθεί την άποψή τους, θα προχωρήσει στη δεύτερη πράξη και να αποφασίσει ποιος θα δικάσει τον τέως κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί, είναι αν θα δικαστεί από τακτικό δικαστήριο (όπως υποστηρίζουν νομικοί του ΠαΣοΚ, καθώς θεωρούν ότι τα αδικήματα δεν εμπίπτουν στα υπουργικά καθήκοντα) ή αν θα δικαστεί από Ειδικό Δικαστήριο.
Η νομική εκτίμηση που φαίνεται να επικρατεί, αφορά το Ειδικό Δικαστήριο, άρα διόλου απίθανο να ξαναδούμε… τα γουνάκια….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου