Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Βαρυποινίτες που δίνουν…συνεντεύξεις!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες ενός φαινομένου, το οποίο ασφαλώς χρήζει διερεύνησης, αλλά και εξηγήσεων εκ μέρους της ΕΛΑΣ.
Έχουμε δει και ακούσει επανειλημμένως ποινικούς κρατουμένους, αλλά και κατηγορουμένους για βαρύτατα αδικήματα, να …συνεντευξιάζονται στα ΜΜΕ, ως να είναι πρότυπα της κοινωνίας και παραδείγματα προς μίμηση.
Υπό αυτή την έννοια, θεωρούμε κατάπτυστες ενέργειες διάφορων ΜΜΕ, να δίνουν χώρο (εφημερίδες), αέρα (ραδιόφωνα) και εικόνα (τηλεοράσεις), σε ανθρώπους που έχουν αφαιρέσει ζωές, που έχουν διαπράξει κακουργήματα και έχουν προκαλέσει τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης.
Έχουμε παρακολουθήσει τους
 δολοφόνους – εκτελεστές της «17 Νοέμβρη», να προβαίνουν σε συχνές …πολιτικές παρεμβάσεις!
Έχουμε παρακολουθήσει, σκληρούς ποινικούς κρατουμένους, να βγαίνουν με όση άνεση θέλουν, να εκφωνούν τα προκλητικά λογύδριά τους, είτε εναντίον της άτιμης κοινωνίας, είτε εναντίον του συστήματος που τους καταδίκασε, είτε ακόμη κι εναντίον δικαστών.
Έχουμε παρακολουθήσει και διαβάσει …απίστευτες απειλές κατά πάντων!
Εσχάτως δε, ακούμε και διαβάζουμε ακόμη και εθνικιστικές απειλές από εγκλείστους, για τη μεγάλη Αλβανία!
Πλέον, όμως, της ηθικής καταδίκης εναντίον εκείνων που τους δίνουν βήμα, οφείλουμε να διερευνήσουμε και κάτι ακόμη.
Την ευκολία, με την οποία κάποιοι βαρυποινίτες, μπορούν και έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και τον «έξω» κόσμο.
Ακόμη και από φυλακές υψίστης ασφαλείας!
Επειδή πολλά λέγονται, πολλά ακούγονται και ακόμη περισσότερα γνωρίζουν κάποιοι μεγαλοσχήμονες, επειδή καλά πληροφορημένοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι ένα κινητό τηλέφωνο εντός σωφρονιστικών ιδρυμάτων, κοστίζει κάποια …χιλιάρικα, επειδή πολλοί μιλάνε συνθηματικά… για …στόχους από …της πουτ….το κάγκελο (δηλαδή κάποιον αρχηγό που είναι έγκλειστος),  καλό θα ήταν να υπάρξουν μερικές διευκρινήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Διαφορετικά, τα ερωτηματικά θα παραμένουν και η φημολογία θα έρπει επικινδύνως….   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου