Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η Ευρώπη υπάρχει!


Η διαπίστωση πολλών ότι η Ευρώπη πάσχει από έλλειμμα ηγεσίας, άρχισε να αμφισβητείται από αργά χθες βράδυ, μετά την απόφαση των χωρών – μελών της Ευρωζώνης, στην στήριξη και κυρίως στον τρόπο που γίνεται αυτή, προς την Ελλάδα.
Είναι σαφές ότι οι ηγέτες της Ευρώπης έδειξαν – έστω και την ύστατη ώρα – ότι διαθέτουν ισχυρά ευρωπαϊκά αντανακλαστικά.
Ξεπέρασαν την πίεση των αγορών, φόβους και προκαταλήψεις και αντιμετώπισαν με επιθετικό τρόπο την κρίση όχι μόνο του ελληνικού χρέους, αλλά και την απειλή διάχυσής της σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Είχαν πολλά χρόνια οι Ευρωπαίοι
 πολιτικοί να καταφέρουν να συνεννοηθούν αποτελεσματικά. Υπό αυτή την έννοια, η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική, αφού διείσδυσε στην καρδιά ενός προβλήματος και με τις αποφάσεις της έθεσε τις βάσεις πραγματικής οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη.
Η χώρα μας μπορεί πλέον βάσιμα να ελπίζει ότι ξεπερνά την εξωτερική απειλή μιας άτακτης και απόλυτα επαχθούς χρεοκοπίας.
Έχει πια τον χρόνο να τακτοποιήσει τα του οίκου της και να είναι απαλλαγμένη από τη φθοροποιό αβεβαιότητα των προηγούμενων μηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου