Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Νέα έρπουσα εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία

Υπόγεια γκρίνια για τα χαμηλά
δημοσκοπικά ποσοστά,
για την ηγετική παρέα
και …ιστοσελίδα
της ηγετικής ομάδας!


Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.
Η Νέα Δημοκρατία, έχει εδώ και καιρό ξαναμπεί σε διαρκή τροχιά εσωστρέφειας, με αφορμή σειρά περιστατικών, ακόμη και την απεμπόληση βασικών ιδεολογικών της θέσεων.
Η αρχή έγινε με τη διαφαινόμενη παράδοση των κλειδιών της Συγγρού στους
 συνδικαλιστές του κόμματος, οι οποίοι δεν διστάζουν να επιτίθενται εναντίον βουλευτών που έχουν θετική άποψη για τις αποκρατικοποιήσεις!
Η σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είπε τα αυτονόητα και εδέχθη σφοδρότατη επίθεση με ιδιαίτερη, μάλιστα, απρέπεια, χωρίς κανένας εκ της ηγετικής πυραμίδας να τον «καλύψει», ήταν το ξεκίνημα μιας σειράς επιθέσεων, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά έχουν προκαλέσει γκρίνια που φτάνει μέχρι το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.
Το ίδιο συνέβη και με τη μεσολάβηση του γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Λυκουρέντζου, για να «ηρεμήσουν»… οι συνδικαλιστές και ο …Γιάννης Μανώλης!
Το γεγονός προκάλεσε άσχημες αντιδράσεις, την στιγμή που η Νέα Δημοκρατία στηλιτεύει τις πρακτικές του βαθέως ΠαΣοΚ και την ηγεμονική τακτική των «πράσινων» συνδικαλιστών!
Έκανε, μάλιστα, πολλούς να αναρωτηθούν αν η Νέα Δημοκρατία, άλλαξε τα ιδεολογικά της χαρακτηριστικά, με την υπερπροστασία που επιδεικνύει στους …θιασώτες και υπηρέτες του κράτους, συνδικαλιστές της…

Στη συνέχεια, η γκρίνια μεγεθύνθηκε από μερίδα βουλευτών και στελεχών, με αφορμή τα ιδιαιτέρως χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά που λαμβάνει το κόμμα, παρ’ ότι είναι απολύτως διαφοροποιημένο από την κυβερνητική πολιτική.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Γιώργου Βουλγαράκη, οι οποίες παρ’ ότι χαρακτηρίζονται αυτόνομες, έχουν προκαλέσει αναβρασμό στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά.
Κι αυτό, γιατί ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, εξακολουθεί να είναι μέλος του κόμματος και να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Α΄ Αθηνών.
Επιπλέον, οι απόψεις Βουλγαράκη, δεν είναι παρά συνέχεια αντίστοιχων θέσεων που έχουν κι άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία ισχυρίζονται ότι «το κόμμα…δεν τραβάει στην ανηφόρα» και αναφέρουν – κι εκείνα – τον προβληματισμό τους από τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Όμως, υπάρχει και συνέχεια, με δυο ακόμη εστίες, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές, έστω κι αν έχουν διαφορετικές αφετηρίες.
Η πρώτη, αφορά τους προβληματισμούς και την ολοκληρωτική αποχή των λεγομένων κεντρογενών ή μετριοπαθών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίο εμφανίζονται προβληματισμένοι από την επέλαση του λαϊκισμού, στο κόμμα και στην κοινωνία. Είναι χαρακτηριστική η παντελής απουσία του εκ των αντιπροέδρων Σταύρου Δήμα, η διακριτική παρουσία του έτερου αντιπροέδρου Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως και άλλων βουλευτών, όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ακόμη ακόμη και οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, από τους πλέον, αρχικά,  ένθερμους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά.
Επί παραδείγματι, ένας από τους πλέουν ικανούς και σοβαρούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ή θα υπάρξουν καινούργιοι πολιτικοί σχηματισμοί, οι οποίοι θα έχουν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο ή θα ανανεωθούν οι σημερινοί» διατυπώνοντας εκ νέου τη διαφοροποίησή του από την κεντρική γραμμή ως προς το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Η δεύτερη εστία, αφορά την γκρίνια που προκαλούν αναρτήσεις σε ιστοσελίδα, η οποία συνδέεται με στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.
Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, πολλοί προσάπτουν έντονο λαϊκισμό, ενώ υπάρχουν συνεχείς τοποθετήσεις, συμφώνως με τις οποίες καλείται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να αντικαταστήσει το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση του κόμματος, διατηρώντας …έναν στενό κύκλο συνεργατών.
Τις ίδιες απόψεις, ακούνε από κορυφαίο εξωκομματικό παράγοντα που ως φαίνεται καταρτίζει λίστες υποψηφίων, όσα νέα στελέχη συναντώνται μαζί του.
Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, «ανεβάζουν υψηλή πίεση», στην ιδέα ή στο γεγονός ότι και πάλι υπάρχουν τα φαινόμενα της «παρέας»!
Κάτι που, όπως ισχυρίζονται – καταδικάστηκε από τους πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές…

Τέλος, υπάρχει κι άλλη εστία έντασης και…μουρμούρας!
Αφορά εκείνους που ισχυρίζονται ότι στη Νέα Δημοκρατίας δεν λειτουργούν τα όργανα του κόμματος, αφού εδώ και καιρό δεν έχουν συγκληθεί ή συνεδριάσει.
Αν αληθεύει η δικαιολογία που προέβαλλε σε στενό εσωκομματικό κύκλο, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, που αναρωτήθηκε «τι να πούμε με τους άσχετους;», τότε η γκρίνια δεν θ’ αργήσει να ξεφύγει πέραν της Συγγρού και του νεοκλασικού της Ρηγίλλης….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου