Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Στις καλένδες η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ!

Φοβούνται τους φωτόπουλους οι κυβερνητικοί και τους δικούς της κρατικοδίατους η Ν.Δ.
– Κουρελόχαρτο το Μεσοπρόθεσμο λίγες ημέρες μετά την ψήφισή του!

Η πιο σημαντική αποκρατικοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, φαίνεται ότι παραπέμπεται στις καλένδες, παρ’ ότι στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναφέρεται ρητά ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα διατεθεί σε ιδιώτες πακέτο 17% της ΔΕΗ, από το σημερινό 51%, που κατέχει το κράτος.
Ήδη η κυβέρνηση έχει θολώσει το τοπίο αναφορικά με το μέλλον της ΔΕΗ, τορπιλίζοντας η ίδια το πρόγραμμα
 αποκρατικοποιήσεων στο σύνολό του. Η δε αξιωματική αντιπολίτευση, διέθεσε ώρες επί ωρών την προηγούμενη εβδομάδα, για να πείσει τους δικούς της συνδικαλιστές, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα είναι η πρωτεύουσα δύναμη στη Συγγρού, έχοντας υπερφαλαγγίσει βουλευτές και φιλελεύθερη ιδεολογία.
Η κυβέρνηση προσανατολίζεται τώρα, στην πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, όπου έχει το μονοπώλιο η ΔΕΗ. Έτσι, ευελπιστεί ότι θα ξεγελάσει την Κομισιόν, η οποία ζητά να ανοίξει η αγορά ενέργειας, αλλά και να κρατά ικανοποιημένους τους συνδικαλιστές!
Σ’ αυτή τη μεσοβέζικη προοπτική, οι συνδικαλιστές δεν αντιδρούν.
Όμως, είναι αμφίβολο αν δημιουργούνται επενδυτικές δυνατότητες και αν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό από τους δανειστές μας.
Ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου – ο οποίος την περίοδο αντιπολίτευσης του ΠαΣοΚ ήταν θερμός συνοδοιπόρος του Φωτόπουλου και της ΓΕΝΟΠ – αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ήδη έχει ξεκινήσει να συζητά με την Κομισιόν το ενδεχόμενο να ανοίξει η…αγορά λιγνίτη. Παραλλήλως, γίνονται σκέψεις για πώληση του 17%, μέσω χρηματιστηρίου! Μια επιλογή που ασφαλώς θα είναι η χειρότερη δυνατή.
Δηλαδή, όλα είναι στον αέρα κι ας λέει όσα λέει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο για χάρη των συνδικαλιστών, γίνεται κουρελόχαρτο λίγες ημέρες μετά την ψήφισή του! Άλλη μια απόδειξη, ότι όλα γίνονται στο πόδι, ευκαιριακά και με σαφή πρόθεση να κοροϊδεύουμε τους δανειστές μας υποσχόμενοι τις μεταρρυθμίσεις κι όταν εισπράξουμε τη δόση, κάνουμε ότι …απαιτεί το πόπολο.
Έτσι, έγινε και με το πρώτο Μνημόνιο, έτσι φαίνεται ότι πορευόμαστε και τώρα. Κι ύστερα, όταν θα έχουμε πάλι τα «σφιξίματα» και τις απειλές των δανειστών, θα ρίχνουμε αφειδώς έκτακτες εισφορές, θα αυξάνουμε συνεχώς το ΦΠΑ, μπορεί να κάνουμε και …μηδενικές τις συντάξεις! Ο Φωτόπουλος μην πειραχτεί και τα κομματόσκυλα με τα προνόμια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου