Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η κωλοτούμπα της δεκαετίας ή αλλιώς …ένα άδειο κοστούμι με φανταχτερή γραβάτα…

Η νέα παγκόσμια κρίση
που παραλίγο να ξεσπάσει
εξ αιτίας του Αθανασιάδη!

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Αλέκος Αθανασιάδης, κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρόσωπο της εβδομάδας που τελειώνει, εξ αιτίας της θεαματικής του κωλοτούμπας και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Γνήσιο προϊόν της ελληνικής κουτοπονηριάς, βρήκε
 την ευκαιρία να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο.
Ασφαλώς, ούτε θα στα καλύτερα όνειρά του θα μπορούσε να διανοηθεί την δημοσιότητα που απόλαυσε από τη στιγμή που έκανε γνωστή τη διαφωνία του στην πώληση της ΔΕΗ. Έπιασε στασίδι στα πάνελ των τηλεοράσεων, στεκόταν πρόθυμος για δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, γέμισε σεντόνια αναλύσεων στις εφημερίδες, τροφοδότησε σενάρια ανατροπής της κυβέρνησης του κόμματος του, έκανε επιφανείς χοντρούς και λιγνούς του κόμματός του να προσφεύγουν σε εκστρατείες πειθούς του.
Ταυτοχρόνως, μπορεί να είχε και την απέραντη ηδονή σκέψης, ότι έχει καταφέρει να κάνει τον Σαρκοζί, τον Μπαρόζο, την Μέρκελ, ίσως και τον Ομπάμα, να τρέμουν στην ιδέα ότι εκείνος, ο βουλευτής του μέγιστου νομού Κοζάνης, μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς στην παγκόσμια διακυβέρνηση.
Όλο το διάστημα από την έκφραση της διαφωνίας του κι ύστερα, δεν έκανε άλλη δουλειά, από το να μοιράζεται μαζί μας τα ευγενή του κίνητρα για τη μη πώληση της ΔΕΗ. Αμέτρητες φορές αναμάσησε μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, τις μεγαλειώδεις δηλώσεις του τύπου «εμένα δεν με αφορούν οι καρέκλες, αλλά το καλό του τόπου»! Φυσικά, ουδείς ή ελάχιστοι του υπενθύμισαν ότι τον αφορούν τα στενά συμφέροντα της εκλογικής του πελατείας, ούτε τον έφεραν σε δύσκολη θέση ρωτώντας τον για την εργολαβική του σχέση με τη ΔΕΗ…
Μέχρι την τελευταία στιγμή της ψηφοφορίας, η υφήλιος κρατούσε την ανάσα της. Οι κυβερνήσεις είχαν αρχίσει να σκέπτονται πως θα αντιμετωπίσουν την παγκόσμια κρίση, τα χρηματιστήρια ετοιμαζόντουσαν για παν ενδεχόμενο…Ώσπου…ο Αθανασιάδης άκουσε το όνομά του από τον πρόεδρο της Βουλής για να ψηφίσει. Οι ανάσες όλων κρατημένες. Η αγωνία στην κατακόρυφο. Κάποιοι έσφιγγαν νευρικά τον κόμπο της γραβάτας τους, κάποιοι άλλοι έψαχναν μαντήλι για να σκουπίσουν τις χοντρές σταγόνες ιδρώτα στα μέτωπά τους!
Ο Αθανασιάδης σηκώθηκε! Άρχισε κατά παράβαση κάθε κανονισμού της Βουλής το λογύδριο του! Ψιθυρίζοντας τις πρώτες του λέξεις, ξεσπάει το χειροκρότημα των «πράσινων» συναδέλφων του! Ψιθυρίζοντας τις επόμενες αρχίζει και η μεγάλη κωλοτούμπα! «Ναι»! 
Ο Ομπάμα χαλαρώνει τη γραβάτα του. Ο Σαρκοζί παίρνει τηλέφωνο την Μπρούνα και της λέει ότι ο Αθανασιάδης είπε «ναι», άρα θα πάνε το βράδυ στο θέατρο. Η Μέρκελ σκέφτηκε ότι επιτέλους θα μπορέσει να απολαύσει ένα ήσυχο βράδυ με τα αγαπημένα της λουκάνικα Φρανκφούρτης! Κι η Κριστίν Λαγκάρντ ότι τώρα θα μπορέσει να ασχοληθεί επισταμένως με την υπόθεση του Ταπί!
Ταυτοχρόνως, μια ιαχή από άκρη σε άκρη της Ελλάδας ακούστηκε λες κι είχε βάλει γκολ ο γαύρος: Ουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουουου! Ένας αφελής ρώτησε; Τι έγινε ρε παιδιά;
Τίποτα. Μίλησε στη Βουλή ένα άδειο κουστούμι με φανταχτερή γραβάτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου