Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

«Έμφραγμα» από τους ταξιτζήδες!

Με μια κίνηση που αποδεικνύει ότι ο φιλοτομαρισμός των συντεχνιών «ζει» και βασιλεύει στην ελληνική κοινωνία, οι ταξιτζήδες έχουν δημιουργήσει από τα ξημερώματα «έμφραγμα» στο λεκανοπέδιο και δίνουν άλλο ένα κτύπημα στον πολύπαθο τουρισμό.
Από τις 05.30, μόλις ξεκίνησαν την 48ωρη απεργία τους, έχουν σχηματίσει ουρές με τα αυτοκίνητα τους έξω από το λιμάνι του Πειραιά και
 σχεδιάζουν να το αποκλείσουν.
Το ίδιο σχεδιάζουν να κάνουν και στο αεροδρόμιο.
 Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από νωρίς το πρωί στην Αττική Οδό, από το ύψος της λεωφόρου Κύμης, λόγω πορείας των οδηγών ταξί προς το αεροδρόμιο. Η κίνηση διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Η πρόσβαση στην Αττική οδό γίνεται μόνο από τοπικές οδούς μέσω Κορωπίου και Σπάτων. Μπλοκαρισμένοι χιλιάδες πολίτες που θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο.
 
Προβλήματα και στο λιμάνι του Πειραιά.
Μέχρι στιγμής οι επιβάτες μπαίνουν κανονικά όμως κλειστές παραμένουν κάποιες πύλες του λιμανιού μπλοκάροντας έτσι χιλιάδες επιβάτες που θέλουν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους και φυσικά μαζί και χιλιάδες τουρίστες. Ο τουρισμός της χώρας για άλλο ένα καλοκαίρι είναι στο έλεος κάποιον που δεν σκέφτονται τίποτα άλλο παρά μόνο τα στενά τους συντεχνιακά συμφέροντα.

Στο λιμάνι φτάνουν κρουαζιερόπλοια και οι τουρίστες αναγκάζονται να περπατούν από την προβλήματα μέχρι τον ΗΣΑΠ με τα πόδια κρατώντας και τις βαλίτσες τους για να μπορέσουν να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.
Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών ανέφεραν σχετικά με την απεργία των ταξί ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών έχει ξεκινήσει προ δεκαημέρου με την επίσημη συνάντησή τους και ότι θα εξελιχθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.
 Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος θα προχωρήσει κανονικά και πως δεν έχει μεσολαβήσει κανένα γεγονός που να δικαιολογεί την απεργία των αυτοκινητιστών, πλην των δημόσιων φιλοφρονήσεων του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου