Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Στη χώρα που το παράλογο γίνεται λογικό!

Οι κάθε μορφής «Αγανακτισμένοι»
είναι οι πατριώτες
και οι δημοκράτες,
η δε κυβέρνηση και η Αστυνομία
που υπερασπίζονται τη Βουλή
…είναι χούντα!
Η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, από τους 154 βουλευτές του ΠαΣοΚ και την Έλσα (Έλσα σε φοβάμαι έλεγε προφητικά στο «φορτηγό» του ο Σαββόπουλος), δημιούργησε στην Αθήνα συνθήκες «Δεκεμβριανών», σε μικρογραφία και διάρκεια. Κανένας, όμως, δεν ξέρει τι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, όταν θα χρειαστεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ ή να καταργηθούν
εκατοντάδες άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί. Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν το φθινόπωρο χρειαστεί να εφαρμοστεί ο νέος νόμος πλαίσιο στα Πανεπιστήμια, αφού ήδη το καθηγητικό κατεστημένο και οι αριστερές παρατάξεις βγήκαν στα κεραμίδια. Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν απαιτηθεί να συνεχιστούν τα έργα στην Κερατέα, Κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν το ΠΑΜΕ συνεχίσει να καταλαμβάνει πλοία και να κλείνει τα λιμάνια.
Μέχρι τώρα, οι υπουργοί της κυβέρνησης, στυλωμένοι στις αγκυλώσεις τους και τις ιδεοληψίες τους, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να αποφεύγουν να προχωρήσουν, στις απαραίτητες και ανεξαρτήτως Μνημονίου, μεταρρυθμίσεις. Τι θα συμβεί τώρα, που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουν να κάνουν όσα δεν έκαναν ενάμιση χρόνο και έχουν απέναντί τους τούς λογής λογής «Αγανακτισμένους»;
Με δεδομένο ότι στην αυθαιρεσία η αριστερά ήταν πρωταθλήτρια μέχρι τώρα, αλλά και το γεγονός ότι στην αυθαιρεσία έχει προσχωρήσει και σημαντική μερίδα «Αγανακτισμένων» οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, με τα δικά τους μπλοκ, φοβόμαστε ότι η «άμιλλά» τους δεν θα δημιουργήσει «υπερκόπωση», αλλά ένταση του ανταγωνισμού. Κι αν το καλοκαίρι δεν προσφέρεται για «αγωνιστική» - «επαναστατική» υπερδιέγερση, ο Σεπτέμβριος σε συνδυασμό με το δεύτερο Μνημόνιο και τη «μεγαλύτερη αγανάκτηση», θα είναι μήνας που χρειάζεται αυτοσυγκράτηση.
Στη χώρα που το παράλογο εύκολα γίνεται λογικό, όταν όλη η Ευρώπη, όλα τα πολιτικά κόμματα (από τους «Πράσινους», τους αριστερούς, μέχρι τους Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες), θεωρούν ότι ο μόνος μας δρόμος είναι οι μεταρρυθμίσεις και το «ξεφόρτωμα» του δημοσίου από τα πολυτελή στολίδια του, εμείς …αγανακτούμε!
Κι όχι μόνο αγανακτούμε, αλλά κάνουμε ευαγγέλιο τα φληναφήματα της Αλέκας, η οποία το μόνο που επιθυμεί είναι να φύγουμε από την Ευρώπη, χωρίς να μας λέει με ποιους θα συνταχθούμε στην παγκόσμια κοινότητα. Ο δε μεγάλος ηγέτης Αλέξης, αποκαλεί φασισμό την επιχείρηση της Αστυνομίας να προστατεύσει τη Βουλή από τις επιθέσεις «αγανάκτισης»! Είναι απίστευτος ο παραλογισμός. Οι κάθε μορφής «Αγανακτισμένοι» είναι οι πατριώτες και οι δημοκράτες, η δε κυβέρνηση και η Αστυνομία που υπερασπίζονται τη Βουλή…είναι χούντα!
Ξαναλέμε. Ζούμε στη χώρα που το παράλογο γίνεται λογικό!
Ας η ξεχνάμε ότι δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η «17 Νοέμβρη» δολοφονούσε ασυστόλως, αλλά σήμερα κάποια μέλη της απολαμβάνουν τηλεοπτικής ασυλίας και δίνουν οδηγίες εναντίον του καταπιεστικού κράτους.
Ας μη ξεχνάμε ότι η ουτοπική αριστερά αποκαλείται «προοδευτική», όταν είναι κάθετα αρνητική σε κάθε εκσυγχρονιστική προσπάθεια!
Ας μη ξεχνάμε ότι έχουμε καλλιεργήσει μια πάνσεπτη αριστερή κουλτούρα, την ώρα που οι περισσότεροι μεταχειριζόμαστε κάθε τρόπο για να αποφύγουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος, φροντίζοντας υπέρμετρα τη βολή, την καλοπέραση και τον εαυτούλη μας.
Ας η ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα γεμάτη παράνομα κτίσματα (από τους ημιυπαίθριους μέχρι τα αυθαίρετα), παράνομες χωματερές, παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, παράνομους μετανάστες, παράνομους εργαζόμενους (ξένους και Έλληνες), παράνομα κυκλώματα, παράνομα ή ημιπαράνομα μαγαζιά, παράνομα μπαζωμένες ακτές, παράνομα τιμολόγια και πλήθος άλλων…παρανόμων!
Ας μη ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα που τα ΜΜΕ κατηγορούν την αστυνομία επειδή δεν συλλαμβάνει τους 500- 1000 γνωστούς αγνώστους κι όταν επιχειρεί να τους συλλάβει φωνάζουν για…φασισμό και …καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Λες κι οποιαδήποτε σύλληψη θα μπορούσε να γίνει με ευγένεια και προσφορά ανθέων!
Ας μη ξεχνάμε ότι σε όλα τα μήκη και πλάτη του τόπου μας, για οτιδήποτε συμβαίνει φταίει η αστυνομία! Γίνονται επεισόδια στα γήπεδα; Η αστυνομία! Σπάνε και καταστρέφουν τα Πανεπιστήμια; Η αστυνομία! Δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε ότι γουστάρουμε; Η αστυνομία!
Είναι το εύκολο θύμα απέναντι σε οποιαδήποτε δική μας αυθαιρεσία.
Το λένε άλλωστε οι αριστεροί και οι συνιστώσες τους. «Θάνατος σε κάθε γουρούνι με στολή»! Το ότι το «γουρούνι» μπορεί να είναι συγγενής τους, φίλος τους, γείτονάς τους, είναι ήσσονος σημασίας…
Είπαμε, όμως. Ζούμε στη χώρα που το παράλογο γίνεται λογικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου