Το θρίλερ της εξεύρεσης του νέου πρωθυπουργού που θα ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας ΠαΣοΚ και Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι έχει συνέχεια.
Ενώ υψηλόβαθμοι κύκλοι του ΠαΣοΚ, διέρρεαν όλη τη νύκτα το όνομα του Απόστολου Κακλαμάνη, καί κάποιοι και του Φίλιππου Πετσάλνικου, ενώ «έπεσε στο τραπέζι» το όνομα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασίλη Σκουρή, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος «έκαψε» το σημαντικό χαρτί του Λουκά Παπαδήμου, την τελευταία ώρα (κυριολεκτικά), κύκλοι των δυο κομμάτων άρχισαν να συζητούν το όνομα του νυν υπουργού Οικονομικών!
Κι αυτό, μετά την διαφαινόμενη συμφωνία των δυο κομμάτων περί πολιτικού προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής της κυβέρνησης.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η λύση Βενιζέλου εξυπηρετεί
και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.
και τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά.
Τον μεν Γ. Παπανδρέου, επειδή θα εμπλακεί ο εσωκομματικός του αντίπαλος και θα υποστεί εκείνος την όποια φθορά, ενώ ο ίδιος θα παραμείνει στην προεδρία του ΠαΣοΚ.
Τον δε Αντώνη Σαμαρά, επειδή ουσιαστικά η νέα κυβέρνηση θα κινείται σε ρυθμούς ΠαΣοΚ, γεγονός το οποίο θα μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως στην πορεία προς τις εκλογές.
Πάντως, αυτό ενισχύεται από τις πληροφορίες που διαρρέονται από τη Συγγρού και αναφέρουν ότι δεν υφίσταται υποψηφιότητα Σκουρή για την πρωθυπουργία.
Ο ίδιος ο διαπρεπής νομικός από το Λουξεμβούργο που έχει την έδρα του, ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει την εμπλοκή του προσώπου του.
Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ανώτατα κλιμάκια του πολιτικού προσωπικού που ρωτήθηκαν πριν από λίγο σχετικά με τις εξελίξεις, απάντησαν συβιλικά:
«Κοιτάξτε προς τον Βορρά…»!
Από το Βορρά, κατάγεται και ο Ευ. Βενιζέλος και ο Βας. Σκουρής…
Εν τω μεταξύ, από το περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου, μεταξύ των όσων συνεχώς διαρρέονται, ακούστηκε και το όνομα του καθηγητή Εργατικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Ιωάννη Κουκιάδη!
Υπενθυμίζουμε, ότι ο Ιωάννης Κουκιάδης, είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ το 1999 και είναι προσωπικός φίλος του Ευ. Βενιζέλου.
Με αυτά και μ’ εκείνα, η ουσία είναι ότι εδώ και τρεις πλέον ημέρες, τα δυο κόμματα δεν μπορούν να καταλήξουν σε ένα πρόσωπο για την πρωθυπουργία, με την άκρατη φημολογία να καθίσταται «θεσμός» της δημοκρατίας μας και την κοινωνία να παρακολουθεί στη γωνία με αισθήματα αποστροφής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου