Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Η πεντάδα ενεργειών που θα γλιτώσει τον Λ. Παπαδήμο από την ανοιχτή πεντάδα δακτύλων και την Ελλάδα από το…φοβερό ένα!

Είναι θέσφατο ότι οι λαοί φτιάχνουν μόνοι τους τα θεμέλια της ιστορίας τους, έστω κι αν εμείς έχουμε προσθέσει μπόλικους μύθους σ’ αυτήν.
Υπό αυτή την έννοια, οι στιγμές που ζούμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ίσως να είναι τα πρώτα μπετά για την αναγραφή της σημερινής ιστορίας του τόπου.
Η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου, το έχουμε τονίσει επανειλημμένως, δεν πρόκειται να αλλάξει τον τόπο.
Δεν πρόκειται να αλλάξει τις στρεβλώσεις που έχουμε στην οικονομία μας και σε κάθε δραστηριότητα
 που εμπλέκεται το κράτος.
Έχει, όμως, την μοναδική ευκαιρία. Να την κρίνει η ιστορία.
Τα πράγματα είναι δύσκολα, εξ ου και η «εγκατάλειψη» του Γιώργου Παπανδρέου.
Όχι μόνο στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, αλλά και από την …κομμουνιστική …επανάσταση που ετοιμάζει η Αλέκα Παπαρήγα και οι αιρετικοί συνοδοιπόροι της.

Όμως, η νέα κυβέρνηση θα γραφτεί στην ιστορία, αν καταφέρει να ξεπεράσει σκοπέλους και να υλοποιήσει πέντε βήματα:
1.      Την είσπραξη της 6ης δόσης του Μνημονίου του 2010, η οποία μάλλον θα είναι και το ευκολότερο έργο της, δεδομένου ότι ήδη αίρεται το πρόβλημα που προκάλεσε καθυστέρηση στην εκταμίευσή της.
2.       Να κλείσει όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν για την υπογραφή του νέου Μνημονίου και να εγκριθεί αυτό από τη Βουλή. Να σημειώσουμε, ότι ήδη έχουν ψηφιστεί τα μέτρα που επιβάλλονται (Μεσοπρόθεσμο και Πολυνομοσχέδιο).
3.      Να καταρτίσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012.
4.      Να αλλάξει σε λογική και τεχνοκρατική κατεύθυνση τον φορολογικό νόμο, ο οποίος επί δεκαετίες ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των γραφειοκρατών του δημοσίου και σε μόνιμη αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση.
5.      Να συμφωνήσει στον κώδικα αρμοδιοτήτων και επίλυσης διαφορών μεταξύ της Ελλάδας και των οργάνων – εμπειρογνωμόνων των πιστωτών μας, που ήδη έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα.
Αυτά οφείλει να κάνει η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Κι αν τα κάνει επιτυχώς, θα αντιστρέψει το κλίμα της εσωτερικής μιζέριας και ανασφάλειας, αλλά και θα αποκαταστήσει σε σημαντικό βαθμό την διεθνή αναξιοπιστία της χώρας.
Η δε ιστορία, θα την κρίνει σίγουρα με εγκωμιαστικά επίθετα.

Το ζήτημα θα προκύψει αν η κυβέρνηση Παπαδήμου αποδειχθεί κι αυτή αναποτελεσματική, όπως οι προηγούμενες.
Τότε, το πρόβλημα δεν θα είναι τα ανοικτά δάκτυλα στις παλάμες των Ελλήνων, αλλά το…ένα φοβερό και τρομερό δάκτυλο που θα υποστεί η Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου