Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Π. Μπεγλίτης οφείλει πλέον διευθύνσεις και ονόματα κι όχι αόριστες καταγγελίες…και άσφαιρους κανονιοβολισμούς!

Σοβαρότατες καταγγελίες (εκ των υστέρων φυσικά και μετά τη απομάκρυνσή του από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης) έκανε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Πάνος Μπεγλίτης. Όσα ανέφερε, ασφαλώς αναμένεται να πυροδοτήσουν αντιδράσεις, τόσο στο ΠαΣοΚ όσο και στη Νέα Δημοκρατία.
Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι, ανέφερε ότι «έσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα
 στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη».
Πρόσθεσε δε:  «Δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουργούν οριζόντια. Ήθελα να βάλω πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε. Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους "delivery boys". Ορισμένοι δημοσιογράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμφερόντων με περιοδικά ιλουστρασιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω».
Ο πρώην υπουργός, αναφέρθηκε αόριστα και κατόπιν εορτής. Κι αυτό είναι το μέγα λάθος του. Που εκτόξευσε όσα εκτόξευσε, χωρίς διευθύνσεις και ονόματα. Ποια είναι αυτά υα συστήματα; Ποιων συμφέροντα εξυπηρετούν; Με ποιον τρόπο; Με τι κόστος για τον τόπο; Και, γιατί δεν τα κατήγγειλε όσο ήταν εν ενεργεία υπουργός;
Δεν αμφισβητούμε τίποτα απ’ όσα ανέφερε ο πρώην υπουργός. Ούτε, όμως, τα αποδεχόμαστε.
Εκείνος οφείλει να μας πείσει περί της ορθότητας των ισχυρισμών του. Διαφορετικά θα είναι άλλος ένας πολιτικάντης, που επιχειρεί να δικαιολογήσει την αποπομπή του στην εκλογική του πελατεία.
Περιμένουμε.
Ίσως να ήταν απλώς ο πρώτος…κανονιοβολισμός του!
Ελπίζουμε να μην είναι άσφαιρος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου