Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Υπουργικό συμβούλιο: Δεν παραιτείται και επιχειρεί να κερδίσει χρόνο!

«Η προσφυγή στο δημοψήφισμα έγινε επειδή δεν υπήρχε συναίνεση», είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ είναι ολοφάνερο ότι έχει πιαστεί από την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά περί μεταβατικής κυβέρνησης για να κερδίσει χρόνο, την ώρα που βουλευτές του κόμματός του είτε τον χαρακτηρίζουν παρελθόν, είτε δεν προτίθενται να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι με όσα είπε …ξέχασε τελείως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει καταφέρει, προς το παρόν, να
 στρέψει το ενδιαφέρον στην …μεταβατική κυβέρνηση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παραιτηθεί, τουλάχιστον μέχρι οι απεσταλμένοι του (Δημ. Ρέππας, Νικ. Αθανασάκης) διαπραγματευθούν με τη Νέα Δημοκρατία.
Όμως, η Συγγρού δεν διαπραγματεύεται κυβέρνηση με Παπανδρέου ή εθνικής ενότητας που εννοεί ο πρωθυπουργός, αλλά μόνο μεταβατική με σκοπό την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και τη διεξαγωγή εκλογών.
Πάντως, ο μεγάλος σκόπελος του Γιώργου Παπανδρέου είναι η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ.
Εκεί, ανάμεσα σε βουλευτές που είναι στα κάγκελα, μάλλον θα επικρατήσει η άποψη στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος πρότεινε στον πρωθυπουργό να μιλήσει μόνο εκείνος και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του, η οποία στη συνέχεια να διαπραγματευθεί με τη Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση …εθνικής ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου