Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μια ιδέα που μπορεί να «ζωντανέψει» την αγορά ακινήτων!

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η επήρεια της κρίσης έχει αναγκάσει τους περισσότερους υποψηφίους αγοραστές να τηρούν άκρως επιφυλακτική στάση, πολύ περισσότερο μετά και την άρνηση των τραπεζών για δάνεια.
Συνεπώς, καταφεύγουν στη λύση των ενοικίων, ως πρόσκαιρη λύση, δεδομένου ότι 
η προσφορά είναι μεγάλη και τα μισθώματα πιο προσιτά.
Από την πλευρά των πωλητών, η αναζήτηση αποεπένδυσης και η αποκόμιση εύλογου κέρδους, ενίοτε όμως και απεμπλοκής από
 αυξανόμενα φορολογικά βάρη, κόστη συντήρησης ή μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις, δημιουργεί μια συνεχώς αυξανόμενη προσφορά ακινήτων προς πώληση.
Οι αρχικές ζητούμενες τιμές δεν αποτελούν πλεονέκτημα, με βάσει το οικονομικό καθεστώς της εγχώριας κτηματαγοράς, καθώς οι όροι διαπραγμάτευσης έχουν πλέον άρδην αντιστραφεί.
Με αυτά τα δεδομένα, είναι ξεκάθαρο ότι όποιος μπορέσει να αλλάξει βασικά χαρακτηριστικά της ναρκωμένης αγοράς, θα μπορέσει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να προσκομίσει οφέλη.

Μας έκανε εντύπωση μια πρόταση που εκτιμούμε ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα της αγοράς ακινήτων και να αναθερμάνει την αγορά.
Η εταιρεία ENGEL & VOLKERS Athens North και τα στελέχη της σκέφτηκαν απλά και πρακτικά.
Κι είναι σαφές και ξεκάθαρο, ότι σε όλες τις περιόδους ακόμη και αυτές των μεγάλων κρίσεων, οι απλές και ξεκάθαρες λύσεις είναι οι πλέον προσιτές, τόσο για τους καταναλωτές , όσο και τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Οι άνθρωποι, λοιπόν, της εταιρείας αναρωτήθηκαν:
Αγορά ή ενοίκιο;
Γιατί να αναλώνεται το κεφάλαιό κάποιου ενοικιαστή σε ενοίκια, τα οποία ναι μεν προσφέρουν χρόνο και χρήση, μα όχι διάρκεια και κτήση;
Γιατί να αναβάλλονται στο διηνεκές οι στεγαστικές ανάγκες μια οικογένειας ή μιας επιχείρησής;
Γιατί να περιορίζονται τα σχέδιά πολιτών ή επιχειρήσεων για το μέλλον, επειδή η αγορά δεν έχει ακόμα ξεκάθαρη τάση;
Γιατί να υπάρχει δισταγμός, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες οικιστικές κι επενδυτικές ευκαιρίες;
Η καινοτόμος λύση που προτείνεται αφορά την αξιοποίηση ρευστών διαθεσίμων του αγοραστή σε ελάχιστο ποσοστό προκαταβολής, για να αποκτήσει το ακίνητο της αρεσκείας του και καταβάλλοντας εν συνεχεία ενοίκιο!
Με την αρχική συναλλαγή, γίνονται αμέσως συμβόλαια αγοραστών και πωλητών,
με όλες τις νομικές διασφαλίσεις που προσδιορίζουν την πλήρη μεταβίβαση του ακινήτου, σε δεδομένο χρόνο στο μέλλον και με τους πλέον ευνοϊκούς οικονομικούς όρους αποπληρωμής.
Οι πωλητές ακινήτων απολαμβάνουν τα οφέλη ενός απόλυτα ξεκάθαρου συμβολαίου, το οποίο τους προσφέρει, όχι μόνο μια ισχυρή ένεση ρευστότητας, αλλά ταυτοχρόνως κι ένα εξαιρετικό χρηματοοικονομικό εργαλείο, του οποίου η ταμειακή του ροή αξιοποιεί στο έπακρο την ακίνητη περιουσία τους που εδώ και καιρό δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την κυριότητά της μέχρι την αποπεράτωση της συναλλαγής.

Επαναλαμβάνουμε.
Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πρόταση και αποδεικνύει ότι στην χώρα μας υπάρχουν οι δημιουργικές δυνάμεις που σκέπτονται, αναζητούν τις προκλήσεις, αγωνιούν για την επιτυχία και την επιβίωση τόσο των ίδιων των εταιρειών, όσο και των εργαζομένων τους.
Κι απ’ την άλλη, υπάρχει η Ελλάδα των βολεμένων, εκείνων που δεν επιθυμούν να αλλάξει το παραμικρό από τις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία, την πολιτική και κοινωνική μας ζωή.
Υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι θα επιβιώσουν;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου