Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μαζέψτε τους ταλιμπάν!

Έστω και την υστάτη ώρα, οι Παπανδρέου και Σαμαράς (όχι επειδή το ήθελαν αλλά επειδή αναγκάστηκαν), βρήκαν σημείο επαφής για τον σχηματισμό της πολυπόθητης συναίνεσης και τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα, ασφαλώς και βαραίνουν τις πλάτες του ανεπαρκούς Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος στην αρχή της θητείας του δεν αντελήφθη (;) την κρίση, απέτυχε να είναι αποτελεσματικός, έδειξε να
 κοροϊδεύει τους πιστωτές της χώρας και στο τέλος έκανε ερασιτεχνικούς χειρισμούς (με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος). Δίπλα του, το «βαθύ» ΠαΣοΚ κάποιων υπουργών του και συνδικαλιστών που επωάσθηκαν επί δεκαετίες στις τάξεις του «σοσιαλισμού», τους οποίους άφησε ασύδοτους.
Όμως, μερίδιο ευθύνης (μικρότερο σαφώς), έχει και η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία με στείρα αντιμνημονιακή πολιτική στάθηκε απέναντι στη λογική και τον ρεαλισμό.

Η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της Γολγοθά.
Πρέπει να πράξει όσα απαιτούνται για την διατήρηση της χώρας στους κόλπους της Ευρωζώνης, αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχει απέναντί της, κρεμασμένο στα κάγκελα, μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Η οικονομική πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης – η οποία αντί μεταρρυθμίσεις και αλλαγές- προτίμησε την πολιτική της υπερφορολόγησης  και των μειώσεων μισθών και συντάξεων (που δεν αναφερόντουσαν σε κανένα σημείο του μνημονίου), έχουν προκαλέσει την οργή και τη βαθύτατη ύφεση.
Η συμμαχία των ουτοπιστών (αριστερά και συνοδοιπόροι της), έχει μαζί της το συναίσθημα, τις κραυγές, το πεζοδρόμιο και την ροπή στην αναρχία.

Έχουμε, όμως, την αίσθηση – αν όχι βεβαιότητα – ότι και οι κομματικοί Ταλιμπάν δεν πρόκειται να κάτσουν στ’ αυγά τους.
Ήδη, τη στιγμή που γινόντουσαν τιτάνιες προσπάθειες να σχηματιστεί η πολυπόθητη κυβέρνηση, διάφοροι ακραίοι ξεσπάθωναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις κάμερες, με κατηγορίες ένθεν κακείθεν.
Νομίζουμε, ότι κάποιοι ξεπερασμένοι (Παπουτσής, Καστανίδης και σία), αλλά και ακραίοι (Καμμένος, Μαρκόπουλος), θα συνεχίσουν να νοιάζονται και να φροντίζουν τα μαγαζάκια τους.
Ήδη, κάποιοι ξεκίνησαν να ανακυκλώνουν την κομματική μιζέρια τους, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εγκαινίασε δια τηλεοπτικών εμφανίσεων του…την προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου.
Έτσι, όμως,  δεν κάνουμε τίποτα.
Αντί να ανοίξουμε τα παράθυρα για να μπει άπλετο φως στη δημόσια ζωή και την Ελλάδα, κάποιοι επιθυμούν να παραμένουν ασφαλισμένα στο σκοτάδι και την αβεβαιότητα για την Ελλάδα.
Η νέα κυβέρνηση, για να είναι ενεργητική οφείλει να είναι παραγωγική.
Κι αν δεν μαζέψουν τα κόμματα τα ακραία στοιχεία τους, η λύτρωση για τον τόπο θα αργήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου