Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ισορροπία τρόμου!

Με τις παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ υπουργών, βουλευτών και ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, αυτή τη στιγμή και λίγη ώρα πριν την ομιλία του στην Βουλή, κορυφαίος και έμπειρος κοινοβουλευτικός μας μίλησε για «ισορροπία τρόμου».
Πολλοί βουλευτές, περισσότεροι από 20, αναμένουν την τοποθέτηση του πρωθυπουργού προκειμένου
 να σταθμίσουν την στάση που θα τηρήσουν κατά την φανερή ονομαστική ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Βουλευτής του κόμματος από εκείνους που εξέφρασαν έντονη δυσφορία για όσα συνέβησαν χθες στην συνεδρίαση της Κ.Ο. με τη μη ευκαιρία του να διατυπώσει την άποψή του, μας ανέφερε ότι «δεν μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για να οδηγηθούμε εκ νέου σε μια περίοδο παλινωδιών και ελιγμών με στόχο την διατήρηση του υπάρχοντος status quo, αλλά μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης για να δρομολογήσει ο πρωθυπουργός τις εξελίξεις και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσει ο ίδιος».
Ήδη από το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος διεμήνυσε ότι «αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί.

Η Εύα Καϊλή ανέφερε πριν λίγο ότι θα σταθμίσει την στάση της ανάλογα με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι την ρευστότητα των εξελίξεων.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «αν έστω στο παραπέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις αξιοθρήνητες μπλόφες και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους, δεν πρόκειται να μετάσχω σε μια ψηφοφορία η οποία μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί παρωδία».
Ο Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε ότι «είναι παράδοξο η Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση και στον επικεφαλής της, όταν αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας», αποσαφηνίζοντας ότι «τυπικά η διαδικασία παραμένει ΄΄ψήφος εμπιστοσύνης΄΄, όμως πολιτικά μετά και από τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, δεν σημαίνει ΄΄εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση΄΄, αλλά αποτελεί εντολή για την άμεση επίτευξη, χωρίς καμία καθυστέρηση, σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ευθύνης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και με νέο επικεφαλής κοινής αποδοχής».

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η τοποθέτηση του Δημήτρη Λιντζέρη, ενώ  η Σοφία Γιαννακά ανέφερε: «Περιμένω να ακούσω από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών καθαρές λύσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα εκεί που πρέπει, σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».

Την ίδια ώρα, η Λούκα Κατσέλη ανέφερε από το βήμα της βουλής, ότι θα περιμένει να ακούσει τι θα πει ο πρωθυπουργός.

Το ενδιαφέρον έχει κορυφωθεί και είναι αξιομνημόνευτο ότι αυτή τη στιγμή έχουν ζητήσει άδεια από το προεδρείο της βουλής για να καλύψουν τη συνεδρίαση και την ψηφοφορία, περισσότερα από 50 τηλεοπτικά δίκτυα από όλα τα μέρη της υφηλίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου