Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Το νέο non paper της Νέας Δημοκρατίας για τη συμμετοχή της στη κυβέρνηση Παπαδήμου

Πλήρης δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί η τελική συμφωνία γα τη μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, συμφώνως με το νέο non paper που απέστειλε η Συγγρού σε βουλευτές και στελέχη, χαράζοντας τη γραμμή που θα ακολουθείται σε ΜΜΕ και άλλες εκδηλώσεις.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται… στο καθοδηγητικό έντυπο, το πρώτο μέλημα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είναι η σωτηρία της Ελλάδας.
Η παραίτηση Παπανδρέου, η ακύρωση
του δημοψηφίσματος, η διεξαγωγή εκλογών, η σύσταση μεταβατικής κυβέρνησης και τελικά η επιβεβαίωση δια στόματος Παπαδήμου της διαρροής από τον  Παπανδρέου περί, δήθεν, όρων που ετέθησαν, συνιστούν δικαίωση για την μέχρι τώρα πολιτική επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας.
Ωστόσο, πρέπει να διευκρινίζεται ότι το έργο και ο χαρακτήρας της κυβέρνησης
προσδιορίζεται επακριβώς από το πλαίσιο αρχών της 6ης Νοεμβρίου, αλλά και ως κύριο μέλημά της χαρακτηρίζεται η υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. «Νέα μέτρα δεν αναφέρονται στη συμφωνία», επισημαίνεται.

Όσον αφορά στην επιλογή του προσώπου που θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία της χώρας, διευκρινίζεται ότι ήταν κομβικής σημασίας να μην είναι επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.
«Και μόνο ότι αυτό ήταν θέμα του ΠΑΣΟΚ δημιουργούσε τις γνωστές αναταράξεις», αναφέρεται. Εξάλλου, ο Αντώνης Σαμαράς, με την δήλωσή του ότι δεν προτίθεται να υπογράψει τα εκβιαστικά τηλεγραφήματα των Βρυξελλών διέλυσε στα μάτια της κοινής γνώμης όποιες συγχύσεις είχαν δημιουργηθεί στο λαό ξεκαθαρίζοντας έτσι και τη στάση της ΝΔ.
Τέλος, καθίσταται σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τις συκοφαντίες, τις τελευταίες εβδομάδες, κατάφερε να αποδείξει στους πολίτες ότι δεν αποτελεί γνώμονά του η καρέκλα της εξουσίας, ενώ πέτυχε το έργο του δρομολογώντας τις εκλογές με σκοπό την σωτηρία της χώρας και με την ανάδειξη των εσωκομματικών συγκρούσεων του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλαν στην καταστροφική για τον τόπο πολιτική του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου