Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Άλλη μια εξαπάτηση Παπανδρέου σε Σαμαρά και υπουργικό συμβούλιο!

Όση νηφαλιότητα και να διαθέτει κάποιος –ειδικά μετά από την ολοήμερη και εκ του σύνεγγυς παρακολούθηση των γεγονότων που ακολούθησαν όσα προκάλεσε στον τόπο ο Γιώργος Παπανδρέου – δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του, όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει αναγάγει την πολιτική εξαπάτηση σε επιστήμη.
Είναι πρωτοφανές το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατάφερε μέσα σε τρεις ημέρες να αμφισβητούνται
 οι δυο μεγάλες κατακτήσεις της Ελλάδας.
Την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.
Κι αντί να παραιτηθεί επειδή προκάλεσε όσα προκάλεσε, καταφεύγει σε τακτικισμούς με μοναδικό σκοπό τη διατήρησή του στην εξουσία.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί ούτε τη συναίνεση, ούτε την παραίτηση, παρά το καθολικό αίτημα για απομάκρυνσή του.
Κάνει το προσωπικό του παιγνίδι, με πολλά ψέματα και ερασιτεχνικούς ελιγμούς, είτε προς τους αντιπάλους του είτε και προς το εσωτερικό του κόμματός του.
Σήμερα, τορπίλισε ο ίδιος την τόσο αναγκαία συναίνεση.
Αφού εκστόμισε το μέγα παραμύθι ότι εφηύρε το δημοψήφισμα επειδή δεν υπήρχε συναίνεση, όταν ο Αντώνης Σαμαράς την προσέφερε με την ξεκάθαρη διατύπωσή του, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ότι ήταν δυνατόν για να μην ισχύσει.
Μια ακόμη πολιτική εξαπάτηση.
Κι όλα αυτά για ίδιον όφελος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπάτησε ακόμη και το υπουργικό του συμβούλιο και δεν είναι τυχαία η αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου μετά το τέλος της ομιλίας του στην Κ.Ο..
Ουσιαστικά, η υπουργός Παιδείας του είπε ότι άλλα συμφωνήσαμε στο υπουργικό συμβούλιο κι άλλα μας λέτε τώρα.
Κι έτσι είναι.
Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε η προσφυγή σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς τον ίδιο πρωθυπουργό.
Όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε καμιά αναφορά στην Κοινοβουλευτική ομάδα, αντιθέτως ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να διαπραγματευθεί στη συνέχεια με τον Αντώνη Σαμαρά.

Το βέβαιο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, με όσα πράττει έχει δημιουργήσει θυελλώδες κλίμα μεταξύ των βουλευτών του ΠαΣοΚ.
Το βέβαιο είναι ότι έχει χάσει παντελώς την αξιοπιστία του και είναι κατώτερος των περιστάσεων.
Το βέβαιο είναι ότι η τύχη της χώρας βρίσκεται στα χέρια των «πράσινων» βουλευτών.
Αφού βγάλουν το μέγιστο αγκάθι από δίπλα τους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου