Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ηγετική και εθνικά ενωτική εμφάνιση Λοβέρδου στη Βουλή

Πριν από λίγο έφτασε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από μερίδα βουλευτών του ΠαΣοΚ και εναγκαλισμό από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ιωαννίδη!
Στις δηλώσεις του, παρουσιάστηκε έντονα φορτισμένος και εθνικά ενωτικός.
Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πολύ πριν είχα εκφραστεί για το δημοψήφισμα κι ήμουν αρνητικός. Προχθές στο υπουργικό συμβούλιο με όση ένταση διαθέτω είπα όχι, αυτό οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Δυστυχώς
 δεν ακούστηκα. Τώρα έχει σημασία να σώσουμε ότι σώζεται.
Σημασία έχει τώρα να είμαστε ενωμένοι και με τον τρόπο της συμπεριφοράς μας να αποφύγουμε διχαστικές ενέργειες. Ότι διχάζει το ένα διχάζει και το όλο. Η χώρα χρειάζεται ενότητα των πολιτικών της δυνάμεων, σύνεση και δυνατότητα συνεννόησης. Ενότητα, αποφυγή του διχασμού και απόπειρα αποτελεσματική να κρατήσουμε τη χώρα εκεί που οι θυσίες μισού αιώνα των πολιτών της την έφεραν. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Ευρωζώνη, στο ευρώ. Ότι έκαναν πολιτικοί με αξιοσύνη και εμπειρία.
Ο αείμνηστος Καραμανλής με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.
Ο Κώστας Σημίτης με την ένταξη στην Ευρωζώνη και το ευρώ.
Ότι κράτησαν οι άλλοι πρωθυπουργοί και η μεγαλειώδης τοποθέτηση του αείμνηστου Παπανδρέου στη σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών στη Μαδρίτη, ότι συγκροτεί τον πολιτικό πολιτισμό μας, που θέλει την Ευρώπη σπίτι μας και προοπτική μας, πρέπει να κρατηθεί ζωντανό.
Ανήκω σε αυτούς που όλα αυτά τα έχω θεμελιώδεις και καταστατικές μου αρχές.
Θα παλέψω για αυτά».

1 σχόλιο:

  1. Εεεεε, καλά τώρα. Μας την έχει κάνει επί διετία με "πόνο ψυχής", με τυφλή υπακοή στην Τρόικα κι έρχεται τώρα που βούλιαξε το καράβι, όχι μόνο να πηδήξει έξω, αλλά να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα και ως επίδειξη υπακοής στην Τρόικα, αλλά και ως "λαϊκή" κολυμβήθρα άφεσης αμαρτιών. Εντάξει, να εκτιμήσουμε αν η τωρινή συάση σας είναι σωστή ή όχι, κύριε Υπουργέ, αλλά για να ξεπλύνετε τις επί διετία αμαρτίες σας, δεν αρκεί μονάχα ένα μπανάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή