Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Οι μετριοπαθείς πτέρυγες έφεραν τη συναίνεση στους παλιόφιλους!



«Η Ελλάδα πρέπει
να αποδείξει
ότι δεν εταίρα
αλλά εταίρος της Ευρώπης»!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φωνές της λογικής και της μετριοπάθειας που υπάρχουν στα δυο κόμματα, συνετέλεσαν τα μέγιστα στη διαμόρφωση του νέου πολιτικού σκηνικού.
Πολιτικοί που το τελευταίο διάστημα ήταν απομονωμένοι ή ακόμη και... τελούντες υπό διαγραφή, έβαλαν
 τα στήθη τους μπροστά και οδήγησαν τις εξελίξεις.
Το πολιτικό παρασκήνιο αναφέρει ότι στην πλευρά του ΠαΣοΚ, μεγάλο μερίδιο έχει η ομάδα των τεσσάρων (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Μόσιαλος), με την οποία συντάσσονται σιωπηλά ή επιχειρούν προσέγγιση, οι βουλευτές  Οδυσσέας Βουδούρης, Χαρά Κεφαλίδου, Ελπίδα Τσουρή, Γιάννης Μανιάτης, Πυθαγόρας Βαρίκος, Θανάσης Οικονόμου και Μιχάλης Κατρίνης.
Όμως, είναι αναμφισβήτητο ότι στην εξέλιξη των πραγμάτων, τόσο οι ανωτέρω, όσο και η πτέρυγα του Ευ. Βενιζέλου, είχαν ως σύμμαχο την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στην κοινωνία και στο εξωτερικό και σχεδόν επέβαλλε την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία

Από την άλλη πλευρά, στη Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς φαινόταν εγκλωβισμένος στη αρνητική και άκαμπτη θέση που επιχειρούσε να επιβάλλει η τάση της Λαϊκής δεξιάς και κάποιων ακραίων.
Μετά την κάθετη άρνηση – το βράδυ της Παρασκευής -  να συμμετάσχει ή να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας, η ροή των εξελίξεων άρχισε να αλλάζει από το μεσημέρι του Σαββάτου.
Όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι δυο ήταν τα στοιχεία που καθόρισαν τη στάση του και την απαρχή υιοθέτησης της άποψης για συνεργασία:
  1. Οι απαξιωτικές αναφορές του παγκόσμιου Τύπου, αλλά και οι επικοινωνίες με τα υπόλοιπα κόμματα που απαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ειδικά οι δεύτερες, λέγεται, ότι κατέστησαν σαφές στη Νέα Δημοκρατία πως με τη στάση της απομονώνεται συνεχώς από την Ευρώπη και από τις κομματικές συμμαχίες.
  2.  Από το μεσημέρι του Σαββάτου και κυρίως το πρωί της Κυριακής, η   φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος, έστειλε μήνυμα υπέρ της συνεργασίας των δυο κομμάτων και αιτιολογούσε επακριβώς τη θέση της και καθιστούσε σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία κινδύνευε να χρεωθεί εκείνη τη χρεοκοπία του  τόπου.
     Ακούστηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, δέχθηκε εισηγήσεις για άμεσες
     διαγραφές, ενώ κάποιοι άρχισαν να διακινούν στα media –μέσω
     καθοδηγητικής ιστοσελίδας, την δήθεν πρόθεση του προέδρου της Νέας
     Δημοκρατίας.

Η ουσία είναι ότι η μετριοπαθής και φιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, είχε αφουγκραστεί περισσότερο από τον καθένα την απαίτηση της κοινωνίας, κάτι που δεν αντελήφθησαν ακόμη και στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι, μάλιστα από αυτούς, εξεπλάγησαν (!!!) από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, στα οποία …πρώτο κόμμα ήταν η κυβέρνηση συνεργασίας.

Είναι χαρακτηριστική, πάντως, η δήλωση πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας στο grpost.blogspot.com:
«Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι δεν εταίρα αλλά εταίρος της Ευρώπης»!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου