Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Νέα δάνεια εκατομμυρίων για ΠαΣοΚ και Ν.Δ.

Σε νέο δανεισμό, αυτή τη φορά από την Τράπεζα Αττικής, κατέφυγαν ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες.
Τα δυο κόμματα, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας και οι οφειλές τους είναι ιδιαιτέρως μεγάλες.
Σε αυτό έχει συντελέσει και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη καταβληθεί η κρατική επιχορήγηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Η νέα δανειοδότηση των δυο κομμάτων, που ενώ δεν
 μπορούν να βάλουν τάξη στα ταμεία τους, επιχειρούν να βάλουν –κατά τα άλλα – τάξη στον τόπο, προκαλεί ασφαλώς πολλά ερωτηματικά.
Σε μια εποχή που οι χρηματοδοτήσεις των Τραπεζών προς τις επιχειρήσεις –ακόμη και τις πλέον υγιείς – ρέουν με το σταγονόμετρο και έχει δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου ασφυξία στην αγορά, τα κόμματα βρίσκουν με πρωτοφανή ευκολία –για τα δεδομένα της εποχής – διέξοδο στα τραπεζικά ταμεία. Και, μάλιστα, με σοβαρότατες υπόνοιες διαφάνειας, καθώς στην Τράπεζα Αττικής εμπλέκεται το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών, με αφορμή το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ύψους 50% και του τρόπου στήριξης των ελληνικών τραπεζών με κοινές ή προνομιούχες μετοχές.
Επίσης, τα δυο κόμματα, λαμβάνουν τα νέα δάνεια, με ενέχυρο τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις, αλλά με βάση τα ποσοστά που είχαν το 2009, κάτι που είναι αμφίβολο αν θα εξακολουθήσουν να έχουν και μετά τις εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου