Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση για Πέτρο Μολυβιάτη;

Έντονη κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενη με φημολογία.
Στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου ανέφερε πριν από λίγο στο grpost.blogspot.com, ότι δεν αποκλείεται "καθαρή" παραίτηση του  και πρόταση από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ για νέο πρωθυπουργό!
Η έκπληξη – αν είναι σωστές οι διαρροές και δεν αποτελούν πεδίο αποπροσανατολισμού – αφορά το πρόσωπο που διαρρέεται ως πρωθυπουργός.
Είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, πρώην υπουργός Εξωτερικών, εκ των στενοτέρων
 συνεργατών του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και μετέπειτα του Κώστα Καραμανλή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι «νονός» της πρότασης φέρεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος μετά τη νέα σημερινή άρνηση συνεργασίας από τον Αντώνη Σαμαρά, προέβη σε νέα παραίνεση προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ξανασκεφθεί τη συμμετοχή του κόμματος στο νέο σχήμα.

Ο Πέτρος Μολυβιάτης, κορυφαία προσωπικότητα των εξωτερικών ζητημάτων, είναι ο άνθρωπος που δούλεψε άοκνα για την είσοδο της Ελλάδας στην (τότε) ΕΟΚ, στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ χαίρει τεράστιας εκτίμησης στο εξωτερικό!
Την ίδια ώρα, το κλίμα που υπάρχει στο υπουργείο Οικονομικών εκφράζει αμφιβολίες για το αν θα εκπροσωπήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Ελλάδα στοEurogroup, την Δευτέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου