Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η κομματική καμαρίλα βάζει το πόδι στο φρένο!

Σε τέλμα έχουν οδηγηθεί οι συζητήσεις για την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά και το πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής, λίγο πριν την οριστική και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του τόπου.
Η κομματική καμαρίλα, τα μικροσυμφέροντα, οι εγωισμοί και οι προφάσεις, φρενάρουν τις λύσεις και οι ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων.
Τη συμφωνία της Κυριακής που χαιρέτισε όλος ο σώφρων κόσμος, φαίνεται ότι
 δεν την ήθελαν οι πρωταγωνιστές της.
Είναι λυπηρό το φαινόμενο να μην έχει αποφασιστεί ακόμη πρωθυπουργός και στελέχη των κομμάτων και δη της Νέας Δημοκρατίας, να «κηρύσσουν» την έναρξη της…προεκλογικής περιόδου του…Φεβρουαρίου.
Απίστευτος αριβισμός!
Αυτή τη στιγμή, όλα είναι στον αέρα.
Η επιμονή της Νέας Δημοκρατίας σε μεταβατική και ολιγόμηνη κυβέρνηση είναι ανάχωμα.
Ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία Λουκάς Παπαδήμος, έθεσε και με το δίκιο του την απαίτηση να συμμετέχουν στην κυβέρνησή του και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Κάτι που δεν αποδέχεται ο Αντώνης Σαμαράς για να μη μπει στο κάδρο της συγκυβέρνησης.
Ο Λουκάς Παπαδήμος, ζήτησε, επιπλέον, μεγαλύτερη χρονική διάρκεια της νέας αυτής κυβέρνησης, προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία το δύσκολο εγχείρημα και φυσικά ζήτησε τα δικά του πρόσωπα τόσο στο οικονομικό επιτελείο όσο και σε κομβικά υπουργεία προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της νέας κυβέρνησης.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, ότι συν τοις άλλοις οι κομματικοί μηχανισμοί είναι …επιφυλακτικοί (!!!) απέναντι σε πιθανή επιτυχία του Λουκά Παπαδήμου, με συνέπεια τη δική τους ακύρωση!

Πάντως στο τραπέζι έχουν πέσει κι άλλα ονόματα.
Όπως έχει γράψει το grpost (ανάρτηση με τίτλο «Πως φτάνουμε στον Λουκά Παπαδήμο»), επροτάθη από τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη, Νικηφόρος Διαμαντούρος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επανέλθει στο προσκήνιο ο Πέτρος Μολυβιάτης, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ώρες, μπήκε και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από τηλεφωνήματα από την Αθήνα, επιστρέφει εκτάκτως. Γεγονός που θεωρείται ότι έχει σχέση τις διαπραγματεύσεις για τον νέο πρωθυπουργό.
Για να δούμε τι θα δούμε και τι θ’ ακούσουμε ακόμη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου