Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Δεν «Μπένι» και μπλοκάρουμε!


Πάμε σε λύση Κακλαμάνη;

Με νέα υπό εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να ξεπεράσει τα συνεχή εμπόδια και να «κουμπώσει» το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο αναμενόταν να έχει γίνει γνωστό από το μεσημέρι.
Με τη σύσκεψη, έχει συνεχή επαφή και ο Αντώνης Σαμαράς.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα εμπλοκή οφείλεται στο πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.
Έχει διαρρεύσει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ζητήσει να συμμετέχουν στο οικονομικό επιτελείο οι Βασίλης Ράπανος (Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας) και Γιάννης Στουρνάρας (τ. πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας), ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί
αν έχει ζητήσει και τη συμμετοχή του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, με τον οποία συναντήθηκε το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οι δυο πρώτοι είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι και έχουν ισχυρότατα ερείσματα στο εξωτερικό, ενώ δεν έχουν κομματικό παρελθόν. Σε ότι αφορά τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν και πόσο μπορεί να είναι πρόβλημα η παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο και με υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά.

Το πρόβλημα που φαίνεται ότι προκύπτει, έχει ονοματεπώνυμο: Ευάγγελος Βενιζέλος!
Καλά πληροφορημένοι κύκλοι αναφέρουν ότι επιθυμεί να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών, παρά το βέτο και τις κάκιστες σχέσεις που έχει με τον Λουκά Παπαδήμο.
Στενοί του συνεργάτες, αλλά και βουλευτές της επιρροής του, ισχυρίζονται ότι μια τέτοια ενέργεια θα εθεωρείτο «εχθρική πράξη» και αφήνουν να εννοηθεί ότι αν την αποδεχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, θα ανοίξει για τα καλά ο κύκλος της διαδοχής του!
Ο ίδιος, απάντησε από νωρίς το απόγευμα σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν τι γίνεται με τη νέα κυβέρνηση, ότι θα πάει για…ύπνο.
Όμως, δεν πήγε!
Συμμετέχει στην σύσκεψη που γράψαμε στην αρχή.
Πάντως, το grpost.blogspot.com είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ήδη έχουν γίνει κρούσεις για την πρωθυπουργία, τόσο στον Απόστολο Κακλαμάνη, όσο και στον Φίλιππο Πετσάλνικο, στα πρόσωπα των οποίων δεν φαίνεται να υπάρχει αντίρηση απότη Νέα Δημοκρατία.
Έτσι, άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο δείχνει να φυλακίζεται στα κομματικά συρτάρια...
Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου